Jeroen Weenink presenteert  World’s Best News

20-04-2018, De Dreef Willem Barentszweg 69, Geldrop 

HEEZE-LEENDE - De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert  op vrijdag 20 april een lezing over de stroming: The World’s Best News door medewerker Jeroen Weenink in de Dreef in Geldrop.

World’s Best News inspireert mensen met nieuws over vooruitgang in de wereld. Vooral in ontwikkelingslanden zijn belangrijke stappen vooruit gezet op het gebied van armoedebestrijding, gezondheid en veiligheid. Onze inzet heeft zin en wij vinden het belangrijk dat iedereen dat weet.

Achter World’s Best News zit een klein team van mensen met een achtergrond in de journalistiek, communicatie en internationale samenwerking. Inmiddels kunnen ze rekenen op steun van tientallen vrijwilligers en partners uit het bedrijfsleven, de media en maatschappelijke organisaties.

World’s Best News Nederland startte in januari 2016 en maakt deel uit van een bredere Europese World’s Best News beweging. Voorlopige hoogtepunten waren de World’s Best News Day 2016 in Amsterdam, Leeuwarden, Tilburg en Den Bosch, onze aanwezigheid op de veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei 2017 en de landelijke Week van de Vooruitgang in september 2017.

Jeroen Weenink heeft zelf natuurkunde gestudeerd in Twente en is sindsdien werkzaam bij de chipmachine fabrikant ASML in Veldhoven. Toen hij Ralf Bodelier van The World’s Best News bij Spijkers met Koppen hoorde werd hij sterk geïnspireerd. Hij had namelijk dezelfde positieve kijk op de wereld. We worden bedolven onder negatief nieuws en hij vindt het van levensbelang om een positief tegengeluid te laten horen:

Is de wereld er vrediger op geworden? Dit is een vraag die ik tijdens mijn lezing graag met u zou willen verkennen. Op het eerste gezicht is het antwoord immers “nee”. Het journaal staat immers bol van het  gevaar: van aanslagen, van rampen, van (burger)oorlogen en van vele vormen van criminaliteit. De kranten berichten over het algemeen al niet anders en ook de online media brengt de onveiligheid op de wereld bijna live op onze telefoon. We worden figuurlijk zo ‘dood gegooid’ met slecht nieuws dat het moeilijk is om nog een positieve kijk te houden over deze wereld.

Toch wil ik met u de uitdaging aan gaan om dit beeld van de wereld te nuanceren. Wij van “Worlds Best News” denken namelijk wel degelijk dat het over het algemeen de goede kant op gaat met de wereld, en met de veiligheid in het bijzonder. Wat we in de meeste media namelijk zien zijn de uitzonderlijke situaties in deze wereld, niet de gemene deler. We zien immers de oorlogen die gevoerd worden in het Midden Oosten, maar niet de honderden landen in de wereld die WEL in vrede leven. 

Vrijdag 20 april, 
Aanvang 14 uur, zaal open met koffie/thee om 13:30
De deelname is gratis voor leden PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. 
Alle anderen betalen €3 per persoon bij binnenkomst. 
Graag vooraf aanmelden bij Rina van der Linden
E-mail: rinavanderlinden@onsbrabantnet.nl of via tel.nr. 040 - 286 2877