Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Wandelen op de Strabrechtse heide: cultuur of natuur?

21-07-2019, Vertrek parkeerplaats De Plaetse

HEEZE - Het is een mooi beeld, die grote stille heide met de herder die eenzaam ronddwaalt. Een oneindige landschap dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Alsof het nooit anders geweest is. Maar schijn bedriegt! De mens heeft wel degelijk een rol gespeeld in de loop van de eeuwen. Toch blijft de Strabrechtse heide een gebied van ongekende schoonheid. Geen wonder dat de publiekswandeling van IVN Heeze-Leende hier op zondag 21 juli opnieuw naar toe gaat. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan het einde van de Rul in Heeze (Natuurpoort De Plaetse). Deelname gratis.


Het gaat nooit vervelen, die heideveldjes, vennetjes, stuifduinen. Een wijds landschap, met zo ver als het oog reikt struik- en dopheide. De Strabrechtse heide is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Nederland. Maar er is meer te zien! In het gebied zijn ook een aantal mooie vennen te vinden. Zo is er het Beuven, het grootste ven van Nederland, en er groeien bijzondere planten, zoals het waterlepeltje en de vleesetende zonnedauw.

De natuurgidsen van IVN Heeze-Leende nemen u graag op sleeptouw en vertellen over alles wat er leeft en groeit. Tijdens de wandeling komt ook de historie van “Strabrecht” aan bod. Want dat verhaal van die grote stille heide dat klopte niet altijd, ook vroeger niet. En is het werk van mensenhanden geweest of uit zichzelf ontstaan?

Voor meer informatie over de IVN-wandelingen: zie www.ivn.nl/heeze-leende