Netwerkbijeenkomst Taalpunt Heeze-Leende

12-09-2019, Dorpshuis 't Perron

HEEZE-LEENDE - Vanuit uw beroep zult u ongetwijfeld wel eens met laaggeletterden te maken hebben. Mensen die vol schaamte verbergen dat ze moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of het gebruik van laptop of smartphone. Basisvaardigheden die je nodig hebt om mee te doen in de samenleving. Mensen met weinig basisvaardigheden vinden moeilijker betaald werk. Ze krijgen vaker geldproblemen en hebben vaker last van hun gezondheid.

In Heeze-Leende wonen naar schatting meer dan 1000 laaggeletterden. U kunt ze een grote dienst bewijzen door ze in contact te brengen met het Taalpunt Heeze-Leende in de Bibliotheek in ’t Perron. Daar is iedereen welkom voor taallessen (formeel en informeel) en voor diverse cursussen/workshops (zoals werk zoeken en digitale vaardigheden). Daarnaast is het Taalpunt een platform waar inwoners, vrijwilligers en organisaties meer informatie brengen en vinden over laaggeletterdheid en over signaleren, bereiken en doorverwijzen van laaggeletterden. Heel graag nodigen we u uit voor de bijeenkomst op donderdagavond 12 september in de Bibliotheek in Heeze-Leende.

Ontdek wat het betekent om laaggeletterd te zijn door het kijken naar een theatervoorstelling en het luisteren naar de ervaringen van ex-laaggeletterden. Laat ons weten wat het Taalpunt voor u of uw organisatie kan doen en wat u voor het netwerk wilt en kunt doen.

Datum: donderdagavond 12 september 2019
Locatie: Bibliotheek Dommeldal, vestiging Heeze, Schoolstraat 48 Heeze
Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Aanmelden: is gratis en kan direct
Programma
17.00 uur: Inloop met broodjes en warme versnapering
17.30 uur: Start programma met o.m. de volgende onderdelen:
• Cijfers en consequenties laaggeletterdheid
• Voorstelling WAS over laaggeletterdheid
• In gesprek met twee Taalambassadeurs vh. laaggeletterden
• ‘Vraag & aanbod’; Wat heeft u nodig? Wat kunt u bieden?
• Miniwork shop herkennen en doorverwijzen
• Interview met wethouder Jan de Bruijn

20.00 uur : Napraten met hapje en drankje - Einde bijeenkomst
Netwerkbijeenkomst Taalpunt Heeze-Leende
Dommeldal
Netwerkbijeenkomst Taalpunt Heeze-Leende