Boerenbruiloft Ossedrijvers ouderwets gezellig

13 februari 2018 - 18:50

STERKSEL - De Ossedrijvers hielden maandag 12 februari weer de boerenbruiloft, een plechtigheid waarbij twee boeren bruidsparen in de onecht werden verbonden. Het volwassen boerenbruidspaar, Peetje van de Raas uit Lind en Mia van Notte Sjeng (Petra Noordman-Raassens) & Franciscus van de Vlaamse Velden (Frank Zegveld), en het jeugdboerenbruidspaar, Feetje van Roosje en Hendricus uit 't Ossekoppenrijk (Féline van Weerdenburg)
& Levy van Maria en Rensius van 't Beukestraaike (Levy Kuijten) werden in de onecht met elkaar verbonden.

Aansluitend werd om half acht gestart met de plechtige huwelijksvoltrekking. De boerenonecht werd voltrokken door gelegenheids burgemeester Johannes van d’n Rooie Hoek (Hans van der Kruijs). De paren waren in de onecht verbonden en dat werd bezegeld met een prachtige ring met de os erop afgebeeld. De avond werd feestelijk voortgezet met een receptie en aansluitend het feest van de boerenbruiloft dat nog tot in de kleine uurtjes duurde.

Natuurlijk in het bijzijn van familie, vrienden en alle Ossedrijvers en Drijverinnekes maar in het bijzonder van hun getuigen Daantje van Janus en Sjaantje uit Narrendonk (Daniëlle Kokken) en Eduardus van de Groene Weide (Edwin Broekman) en de getuigen bij het jeugdboerenpaar Fleur van Stefke op de Lange Latten en Daantje uit Narrendonk (Fleur de Ruiter) en Hein van Martinus en Maria uit 't Rommegat (Hein Smolders).

Foto's: Paul Rulkens

Laat hier je reactie achter