Artiesten zetten Tonpraatavond Sterksel op z'n kop

27 januari 2019 - 15:03

STERKSEL - In Sterksel vieren de Ossedrijvers dit jaar het 5x11 jarig jubileum. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari waren er twee uitverkochte zalen in de Valentijn tijdens de tonpraatavond. Het was een sfeervolle en gezellige avond met cabaret, dans, tonpraters en natuurlijk het lokale nieuws uit Sterksel. Artiesten van eigen Sterkselse bodem aangevuld met tonpraters. 

DQ Dance beet het spits af met een wervelende dans waarna wellicht de jongste tonprater uit regio, Merijn van Weerdenburg uit Sterksel aan de beurt was met zijn buut over een kabouter. Hij kreeg het publiek op zijn hand met grappen over het leven als kabouter en alles er omheen. De jeugdslagwerkgroep pakte uit met een drum-act waarin een belangrijke rol was weggelegd voor Prins Jeroen d'n Urste die onder andere de triangel moest bespelen. Ook weer van eigen bodem was tonprater Lucas van Laarhoven als Mister Nilles d'n invaller. Wat maakt een leraar als invalskracht mee bij de diverse groepen kinderen. Als laatste voor de pauze trad Zes kir Nix op. Voor het zevende jaar brak deze groep mannen uit Heeze de tent af en kregen zij na hun muzikale en zeer lachwekkende act een staande ovatie.

Na de pauze was er wederom een act van eigen bodem. Vanalles en nog wat. Inderdaad, oud prinsen, oud adjudanten, oud hofdames, een groep volwassen 'muzikanten' die het Johan Strauss orkest van André Rieu imiteerden op hilarische wijze met veel herkenbare nummers, uitgedost in de kleding van weleer. Met Tiswa kwam het Sterkselse nieuws aan bod en moesten Sterkselnaren vrezen of ze in het stuk voor kwamen. Een zeer lachwekkende en humoristische act waar de zaal uitbundig om kon lachen. Het toetje van de avond waren twee tonpraters die hun sporen inmiddels verdiend hebben. Boy Jansen als stewardess Truus van Boven zette de zaal op z'n kop met heel veel herkenbare voorvallen in het vliegtuig. Met de grote mate van interactie met het publiek wist hij de aanwezigen enorm te boeien bij zijn buut. Als kers op de taart was daar Rob Scheepers uit Sterksel die als Fokke van dierentuin De Natte Neus in hoog tempo tientallen grappen de lucht in slingerde over dieren en de dierentuin. Een zeer waardige afsluiter van twee geslaagde tonpraatavonden in het Osserijk.

Voor het programma van de Ossedrijvers volg je hen op Facebook of neem je een kijkje op de website van Sterkselse carnavalsvereniging.

Foto's: Paul Rulkens

Laat hier je reactie achter