Nader kennismaken met grootvizier en vorst

18 januari 2019 - 14:28

...onze nieuwe vorst Bas van Meijl!

Wie ben je?
Mijn naam is Bas van Meijl en ik ben 26 jaar. Ik woon in Heeze.

Wat zijn leuke dingen die we écht over jou moeten weten?
Ik ben het hele jaar door actief in het verenigingsleven van Heeze, is het niet bij Carnavalsvereniging de Kraaienvangers dan is het wel bij mijn Brabantsedag groep Vriendenkring de Rooie Hoek. Naast het werk ben ik graag aan het klussen en ik vind het ook erg leuk om mee te helpen op de boerderij van mijn schoonouders.

Wat houdt de functie van vorst eigenlijk in?
Als vorst ben ik de rechterhand van de prins en begeleid ik het prinsenkoppel het hele carnavalsseizoen. Verder ben ik de contactpersoon tussen de prins en het bestuur van onze vereniging.

Wat vind je zo leuk aan de functie?
Ik houd ervan als alles goed geregeld is en vind het dan ook leuk om dit voor elkaar te krijgen voor ons koppel en voor onze vereniging.

Wat maakt jou de perfecte vorst?
Wat een lastige vraag! Ik doe erg mijn best om het carnavalsseizoen voor zowel het prinsenkoppel als de vereniging goed te laten verlopen, dus ik denk dat dit mijn sterke kant is.

 

...onze nieuwe grootvizier Eugene van der Zanden.

Wie ben je?
Ik ben Eugene van der Zanden, 48 jaar jong en oorspronkelijk kom ik uit Mierlo. Sinds 4 jaar woon ik in Heeze met mijn vrouw en 2 kinderen.

Wat zijn leuke dingen die we écht over jou moeten weten?
Ik ben van 1996 t/m 2012 actief geweest bij carnavalsvereniging de Spruwwejagers uit Mierlo, dus ik heb al heel wat jaren ervaring met de carnaval. Mijn dagelijks werk is bij van de Vin kozijnen en ramen, maar ik ben ook lid van de brandweer. Zij hebben mij de bijnaam Plinteblusser gegeven, afgekort Plint.

Wat houdt de functie van grootvizier eigenlijk in?
Mijn taken zijn vooral de orde en netheid van de raad behouden en de raad hierin begeleiden. Ik moet bijvoorbeeld zorgen dat de steken aanwezig zijn en de raad van drinken voorzien. Daarnaast moet ik zorgen dat we de raad zoveel mogelijk compleet hebben als we op recepties gaan.

Wat vind je zo leuk aan de functie?
Het leukste vind ik het om te zien dat de raad plezier heeft samen en dat alles goed verloopt.

Wat maakt jou de perfectie grootvizier?
Het lukt me goed om alles in het gareel te houden, waardoor iedereen het leuk heeft met elkaar.

 

Laat hier je reactie achter