Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Vrijwilligers bouwen tribune bij DOSL in Leende

11 november 2017 - 15:00

LEENDE - Voetbalvereniging DOSL organiseerde op zaterdag 19 maart 2016 een spectaculaire goederen –en dienstenveiling in Gemeenschapshuis De Meent in Leende. Doel? Met de opbrengst zou de sportvereniging een bescheiden tribune willen plaatsen bij het hoofdveld van DOSL in Leende.

Anderhalf jaar later is de tribune in aanbouw en nam HeezeLeende24 een kijkje bij de tribunebouwers van DOSL. Uiteraard zijn er vantevoren plannen en tekeningen gemaakt en is er gekeken hoe ze een en ander zouden kunnen regelen met het opgehaalde budget van de veiling.

Peter van Dijk: ''We moeten het hebben van de zaterdagen en een aantal vrijwilligers. Enkele weken geleden zijn we begonnen met het grondwerk en het storten van de funderingen. Afgelopen week hebben we met een club vrijwilligers de stalen spanten omhoog gezet en vandaag dus de volgende stap, de betonnen vloerelementen.''

Met een hydraulischekraan en een verrijker werden de twintig betonnen elementen van 1000 kilo per stuk zaterdag op hun plaats gelegd. De miezer regen die de ochtend en de middag viel kon de inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers niet deren. Een produktieve zaterdag bij DOSL want de tribune krijgt nu echt vorm. Toch hebben de vrijwilligers nog wel enkele weken nodig om het geheel af te werken. De gehele onderkant wordt nog dichtgemaakt de zijkanten en de achterkant en natuurlijk het dak moet er nog op.

Op deze manier kunnen de toeschouwers onder alle weersomstandigheden hun favoriete team aanmoedigen en hoopt de vereniging een nog grotere steun voor de teams te bewerkstelligen. Ook voor de jeugdteams geeft een tribune met toeschouwers een nieuwe dimensie aan het voetballen.

Laat hier je reactie achter