IVN-wandeling “Er was eens…”

12 januari 2018 - 10:50

HEEZE-LEENDE - De Meel is een landschap dat zich leest als een sprookje: mistige bossen, geheimzinnige vennen en onverwachte ontmoetingen. Waar kan je beter het wandelseizoen starten dan hier, zoals IVN Heeze-Leende doet op zondag 21 januari. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de Huisvenseweg, bij het 2e fietspad.

De wandeling door de Meelakkers is een oude bekende, maar daarom niet minder aantrekkelijk. We gaan terug in de tijd, tot het begin van de twintigste eeuw, toen hier nog mensen woonden en werkten. Van de A67 was nog geen spoor te bekennen, de mensen moesten zich oriënteren aan de hand van de eik van Leendert Jansen. Wie weet nog waar die stond? De mensen en de huizen zijn ondertussen verdwenen, maar hun sporen zijn nog overal zichtbaar. Nergens als in de Meel kan je zo mooi de evolutie van een landschap zien: van natuur, via cultuur weer terug naar natuur.

De natuurgidsen van IVN Heeze-Leende nemen u graag mee op een reis door het verleden naar het heden. Deelname aan de wandeling voor het hele gezin is gratis.

Voor meer informatie zie de website van het IVN: www.ivn.nl/heeze-leende

Foto:Sandra de Haan

Laat hier je reactie achter