Odin en Aramis blijven succesvol in basketbalsport

11 januari 2018 - 14:00

HEEZE - Op 30 december vorig jaar hebben de big masters, bestaande uit Daan Peerlings, Nino Vrencken en Odin en Aramis Verhoeven uit Heeze meegedaan met de wintereditie streetball 3x3 in Weert. De tegenstanders hadden het zwaar en met volle overtuiging wisten de mannen te winnen. Hierdoor hebben zij zich geplaatst voor de Finals in juli in Amsterdam. Daar wordt uitgemaakt welk team de titel Nederlands kampioen streetball 3x3 U15 mag dragen. Maar zover is het nog niet want afgelopen zaterdag hebben ze ook meegedaan met de wintereditie streetball in Eindhoven.

Hier speelden zij een combinatie van U15 en U18 teams. Dit bood de mannen meer uitdaging. Na een paar pittige wedstrijden wisten zij zich boven verwachting te plaatsen voor de halve finale U18. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot voor de Big Masters. Vier tweedejaars U18 spelers die ook alle in het Nederlands team spelen. Bovenal een goede prestatie. Ook hier werden ze eerste in de U15 categorie en door te winnen in Weert was hun plek al veiliggesteld  voor de finals in Amsterdam. 

Komend weekend spelen ze weer hun eerste competitiewedstrijd eredivisie U16 van het jaar in Weert. Ook hier gaat het goed en staan ze met hun team van Basketbal Academie Limburg (BAL) onder leiding van coach Koen van Gerwen in de top drie en het team eind april begin mei de final four hoopt te spelen. 

Voor de final four gaat het U16 team van 29 maart tot en met 2 april naar de Easter Cup in Berlijn waar ze vorig jaar de tweede prijs behaalde en nu hopen op revanche. Als afsluiting van het seizoen wordt er deel genomen aan een zeer sterk toernooi van 26 tot en met 30 juni in Athene waar de tegenstanders komen uit Turkije, Israël, Montenegro, serbrenica, marcedonie Frankrijk en Griekenland. Uitdaging genoeg!

Wilt u dit mooie U16 team zien spelen tegen Harlemlakers uit Amsterdam? Dat kan zaterdag 13 januari vanaf 16:30 uur in sporthal Boshoven, vrakkerveld 2 in Weert.

Laat hier je reactie achter