Column Renske Fiddelaers: Een kwart eeuw

17 januari 2018 - 10:30

HEEZE - Ruim 13 jaar ben ik werkzaam in onze uitvaartonderneming. Dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling want ik heb, met mijn grote dierenhart, eerst een opleiding dierenverzorging gedaan. Toch trok de uitvaartbranche, ik voelde me meteen thuis en ben nooit meer weggegaan.

Ik ben er trots op om in ons familiebedrijf te werken. Nadat mijn vader in 1993 zijn diploma als uitvaartverzorger had gehaald, nam hij het besluit om zijn baan bij Kempenhaeghe op te zeggen, en met steun van mijn moeder, die gespecialiseerd is in verlies en rouw, een zelfstandige uitvaartonderneming te beginnen. Hij doorbrak taboes. Geen oudere mannen maar dames naast de kist. Niet kiezen voor wat ‘gebruikelijk’ was, maar de nabestaanden de regie in handen geven.  Hij is de grondlegger en de naamgever van het bedrijf waar mijn zus Hanneke en ik werkzaam zijn. Overigens heeft mijn zus aan de Hoge Hotelschool gestudeerd, dus ook bij haar zijn in de loop der jaren de plannen gewijzigd.

Snelle rekenaars kunnen het al raden: Uitvaartbureau Jan Fiddelaers bestaat dit jaar 25 jaar. Viert een uitvaartonderneming dan feest? Jazeker! We kunnen hier niet teveel verklappen, want voor ons personeel is het allemaal nog een verrassing.

Wat we wel kunnen verklappen is dat  we ook iets van betekenis gaan doen voor families waarvoor we de afgelopen jaren uitvaarten hebben mogen verzorgen. Zij hebben vertrouwen in ons gehad en  het belangrijke afscheidsmoment in hun leven aan ons toevertrouwd.

Uitvaartbureau Jan Fiddelaers bestaat 25 jaar en ook al ben ik er al ruim de helft van die tijd werkzaam en toch ben ik nog steeds verliefd op ons bedrijf, ons team en op alles wat erbij komt kijken om een uitvaart goed te verzorgen. Met trots nemen Hanneke en ik het stokje dit jaar officieel over van Jan en Riet. En gaan we ook komende jaren met volle overtuiging en veel liefde dit mooie en dankbare werk in ons bedrijf voortzetten.

Laat hier je reactie achter