Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Golfbaan Haviksoord Leende zwaar getroffen door storm

20 januari 2018 - 13:25

LEENDE - ''De natuur heeft het baanontwerp weer wat aangepast'' zegt Tony Jackson, beheerder van golfbaan Haviksoord in Leende. Een dag na de storm wordt pas echt duidelijk dat de schade aan het bijna zestig hectare grote park aanzienlijk is. ''In de veertig jaar zijn er vier zware stormen geweest en ik denk dat deze op plaats drie staat. In totaal zijn er ongeveer tachtig bomen omgewaaid, boomtoppen zijn uitgebroken en er ligt de nodige kleine rommel over de gehele baan'', aldus Tony Jackson.

Donderdagmorgen heeft de beheerder al het personeel naar huis gestuurd want het was te gevaarlijk. In de middag is begonnen met het vrijmaken van de toegangsweg die geblokkeerd was met enkele bomen. ''Het is nu zaak dat we eerst alles omlaag brengen. Toppen die nog loshangen, bomen die met wortel zijn losgekomen maar nog in andere bomen vasthangen en gevaarlijke situaties veilig maken zodat we daarna alles veilig kunnen opruimen. We moeten gewoon vooraan beginnen en zodra we de eerste negen holes 'schoon' hebben zullen we deze ook openstellen voor de spelers. Ik hoop dat dit ergens komende week zal gebeuren.''

Aansluitend zullen de laatste negen holes aan de beurt komen zodat ook deze weer zo snel mogelijk bespeelbaar zijn. Daarna zal de buitendienst nog weken, zo niet maanden, bezig zijn om alles opgeruimd te krijgen. Wil je op de hoogte blijven wat de baanstatus is, houdt dan de website van Golfclub Haviksoord in de gaten.

Laat hier je reactie achter