Column Renske Fiddelaers: Zeker weten

17 februari 2018 - 16:30

HEEZE - Het is vaak fijn om dingen zeker te weten, in zoverre dat mogelijk is. Als je iets zeker weet, kun je het loslaten en blijft het niet meer malen. Zo ben ik veel meer van de zekerheid geworden sinds ik dit werk doe. Vroeger zag ik wel hoe dingen zouden lopen, ik was er erg nonchalant in. Maar dat verandert snel als je uitvaarten gaat regelen. Niks aan het toeval overlaten, al lopen er weleens dingen anders dan gepland.

Zo mag een overledene op de dag van de uitvaart met eigen vervoer naar de kerk of het crematorium gereden worden. En dat hebben we in die 25 jaar met regelmaat meegemaakt. Zoals het gebruik van een oud camperbusje van de familie, waar plotseling de rook van alle kanten uit kwam. Dat zat uiteraard niet in de planning en dan word je heel snel met handelen. Gelukkig zag de familie er de humor van in.

Wij Nederlanders hebben een goed gevoel bij zekerheid. Zo vroeg laatst een vriendin van mij, hoogzwanger op dat moment, waar ze het beste een uitvaartverzekering kon regelen. Zo’n moment in je leven dat je een kindje verwacht of net een huis hebt gekocht, is vaak voor mensen een reden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Mijn advies is als je geen geld opzij kunt zetten voor de kosten van een uitvaart, een verzekering een goede oplossing is.

Als Uitvaartbureau zijn wij niet bij een verzekeraar aangesloten maar hebben we wel een warme samenwerking met Nuvema uitvaartverzekeringen. Wij hebben voor Nuvema gekozen omdat zij zorgen voor een passende verzekering. Zij kijken naar de wensen van de verzekerde en zetten daar een geldbedrag tegenover. Wie uiteindelijk de uitvaart regelt, of wij dat zijn of een andere uitvaartondernemer, je krijgt evenveel uitgekeerd. Dat is keuzevrijheid, zoals het hoort.

Wij regelen ook veel uitvaarten voor mensen die een andere uitvaartverzekering hebben zoals een verzekering van Dela, Yarden of Reaal. Want alle verzekeringen zijn verplicht om mensen die keuzevrijheid te geven, gelukkig.

Wat ik me afvraag, zou je ook je defecte camper aan de uitvaartverzekering op kunnen geven? Het was immers op dat moment een rouwvervoersmiddel…

Laat hier je reactie achter