Gedeputeerde reikt gouden duim uit in Leende (video)

12 maart 2018 - 19:15

LEENDE - Elke maand reikt gedeputeerde Henri Swinkels de Gouden Duim uit. De prijs bestaat uit een oorkonde en een beeldje. Het is een ‘like’ voor Brabanders die nét iets meer doen voor de maatschappij.

Meestal zijn dat vrijwilligers, mensen die op de achtergrond opereren en liever niet in de belangstelling staan. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. “Brabant is een provincie waar het goed wonen, werken en leven is. Cultuur, leefbaarheid en sociale veerkracht dragen daar hun steentje ruimschoots aan bij. Sommige mensen leveren daar een bijzondere bijdrage aan, en ik vind dat iedereen dat moet weten”, aldus Henri Swinkels.

Tijdens Lind Mert 2018 werd Geert Hut verrast. Hij is één van de drijvende krachten achter zorgcoöperatie Graaggedaan in Leende waar hij momenteel voorzitter van is. Als stille kracht achter de schermen en zijn inzet als vrijwilliger werd hij beloond met een troffee, een oorkonde maar bovenal de erkenning. Ook wethouder Bosmans van de gemeente Heeze-Leende was aanwezig en vond deze waardering meer dan verdiend.

Zelf was Geert compleet verrast door de komst van de gedeputeerde maar vooral dat juist hij deze gouden duim mocht ontvangen uit de handen van de gedeputeerde Swinkels. Trots was Geert zeker maar voegde daar aan toe dat hij nog lang niet klaar is met zijn vrijwilligerswerk. Uiteraard waren er de bloemen voor zijn vrouw Corry en nog een lekker flesje wijn voor Geert en Corry voordat er met een glaasje bubbels werd geproost.

Verrassing
De Gouden Duim is een schouderklopje voor iemand die zich inzet voor leefbaarheid, cultuur of sociale veerkracht. Behalve een oorkonde en een trofee, vindt de provincie het vooral belangrijk om mensen erkenning te geven: we zien wat je doet en we vinden het heel erg de moeite waard. In overleg met degene die iemand nomineert, wordt een afspraak gemaakt voor een moment waarop Henri Swinkels persoonlijk langskomt om de vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Voor die persoon is het altijd een grote verrassing!

Laat hier je reactie achter