Succesvol weekend voor Turnlust

12 maart 2018 - 13:35

LEENDE - Afgelopen weekend was weer een druk turnweekend voor Turnlust. Zaterdag 10 maart reisde de 2e divisie af naar het verre Roden (Groningen) voor hun landelijke kwart finale. Dichter bij huis, namelijk in Asten, mochten de 5e divisiemeiden in hun eerste wedstrijd laten zien wat zij allemaal al geleerd hebben.

Kwartfinale 2e divisie
Merel van Breugel en Jessie Kissen beten voor Turnlust de spits af. Merel startte direct met een sierlijke vloeroefening en Jessie turnde een hoge tsukahara op sprong. Ook op brug turnden Merel en Jessie strak. Helaas was de balk vandaag niet hun beste maatje en moesten beide een val incasseren. Op de andere toestellen turnden Merel en Jessie zeer strak. Merel eindigde knap op het podium en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Jessie werd 8e.

De wedstrijd daarna turnden de andere junioren Janne Schrurs, Lieke Broers en Maudi op den Buijsch. Ze startten alle drie met mooie brugoefeningen en ook op balk turnden Maudi en Lieke strak. Janne moest helaas een val incasseren. Op vloer lieten ze alle drie hun mooie choreografie zien en scoorden hier dan ook erg hoog mee. Uiteindelijk mochten Maudi en Lieke het podium beklimmen. Maudi was vandaag de beste en Lieke kreeg, net als Merel, de zilveren medaille omgehangen. Janne turnde zich heel netjes naar plaats 5.

De laatste wedstrijd was voor seniorturnster Dewi Corstjens. Dewi kent heel het seizoen niet de 
beste voorbereiding maar ging er voor de volle 100% voor. Het inturnen op sprong verliep niet zo soepel, maar ze piekte op het juiste moment. Ze liet een ruime tsukahara zien. Op brug liet ze goed zien op weg te zijn om al haar eisen te halen. En ook op balk turnde ze een zeer stabiele oefening. 
Dewi turnde met volle kracht en uitstraling haar vloeroefening. Dit resulteerde in een 10e plek, wat precies genoeg bleek te zijn voor doorstroming.

Hiermee hebben alle zes de turnsters de landelijke halve finale behaald! 

Laat hier je reactie achter