Druk weekend voor de Jong Schut

13 maart 2018 - 16:00

LEENDE - Op vrijdag 9 maart hield het Gilde St. Catharina en St. Barbara uit Leende haar jaarlijkse jaarvergadering. In het drukbezochte gildehuis werd de vergadering geopend door de Regerend Deken Erik van Happen. Hij heette iedereen van harte welkom alvorens de vergadering van start ging. Tijdens de vergadering werden er twee nieuwe aspirant leden aangenomen, te weten Frank Beks en Chantal Buurmans. Verder werden er nog diverse punten besproken en werd ook het programma voor het komende jaar doorgenomen. Het gilde doet dit jaar weer mee aan verschillende gildedagen, op 3 juni aan de Kringdag te Eindhoven en op 30 september aan het Verbroederingsfeest 2.0 bij het gilde van Leenderstrijp. Ook gaat het gilde op 26 mei op bedevaart naart Ommel.

Zaterdag 10 maart stond in het teken van de NLdoet-dag. Bij het gildehuis werd op deze dag de overkapping onder handen genomen. Al vroeg kwamen diverse leden bij elkaar om deze klus te klaren.

Als afsluiter van een druk weekend vond op zondag 11 maart de openingsschietwedstrijd plaats. Hierbij werd er op de wip geschoten om het wissselschild. Met deze schietwedstrijd werd het nieuwe schietseizoen geopend. Er namen een tiental schutters deel aan deze wedstrijd. Ook mochten zij introducés mee brengen om ook deze eens kennis te laten maken met het gilde. Na tien ronden schieten gingen de vijf beste schutters door naar de finale.

Dit resulteerde uiteindelijk in de volgende uitslag:
1e        Erik van Happen (tevens winnaar van het wisselschild)
2e        Rick Vermeer
3e        Johan Meevis

Laat hier je reactie achter