Brandweer rijdt zich vast bij natuurbrand Heeze (video)

14 april 2018 - 19:52

HEEZE - Zaterdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een brand op de Huisvenseweg in Heeze. Het bleek te gaan om een natuurbrand die snel om zich heen greep en al snel werd opgeschaald naar middel brand. Naast de brandweer van Heeze waren ook de korpsen van Leende, Geldrop en Best aanwezig om de brand te bestrijden.

De afgelegen brandhaard was moeilijk bereikbaar voor de zware brandweervoertuigen die zich vastreden in het natte weiland. Een naastgelegen boer moest er met de traktor aan te pas komen om de brandweerwagens los te trekken zodat zij de natuurbrand konden bedwingen. Brandweermensen gingen met de brandzweep aan de gang maar ook werd er geblust met water en schuim. Het vuur greep snel om zich heen en zorgde ervoor dat een gedeelte gedroogd gras afbrandde maar ook een aantal bomen heeft de brand niet overleefd.

HeezeLeende24 maakte ter plaatse filmopnames met een drone en deelde deze met de officier van dienst zodat hij snel een duidelijk beeld kreeg van de omvang van de brand. Hoe de natuurbrand is ontstaan is niet duidelijk. De brandweer is enige tijd bezig geweest met nablussen van de natuurbrand aan de Huisvenseweg in Heeze.

Laat hier je reactie achter