Heidebrand Strabrechtseheide Heeze aangestoken (dronevideo)

16 mei 2018 - 06:55

HEEZE - Dinsdagmiddag om half vier werd de brandweer gealarmeerd voor een heidebrand op de Strabrechtse Heide in Heeze. Er werd direct met veel materieel uitgerukt naar de heide vanwege de droogte en de wind die er stond dinsdagmiddag. ''Met zo'n windje kan het in het droge gras hard gaan'', aldus een brandweerman ter plaatse.

De brandweer van Heeze kreeg assistentie van diverse korpsen uit de regio om te assisteren de heidebrand te bedwingen. Ongeveer een halve hectare is afgebrand. De brandweer wist de heidebrand snel onder controle te krijgen. 

Aangestoken
''De heidebrand van dinsdagmiddag is aangestoken.'' Dat zegt een natuurbeheerder van Staatsbosbeheer die ter plaatse was dinsdagmiddag. ''Een getuige die de brand ontdekte zag dat twee jonge jongens de brand aanstaken en wegrenden. De man die het ontdekte probeerde eerst zelf de brand te doven maar dat lukte niet waarop hij de brandweer alarmeerde.'' Het tweetal heeft het hazepad gekozen en was nergens meer te bekennen.

Ruim drie weken geleden brandde er ook al een gedeelte heide af op de Strabrechtse Heide in Heeze, niet ver van de plaats waar dinsdagmiddag de brand woedde. Omstanders ter plaatse vonden het niet te geloven dat jongens de mooie Heezer natuur moedwillig willen vernielen. ''Ze beseffen niet hoe mooi de natuur is maar buiten dat, de gevolgen zijn niet te overzien. Het vuur kan snel om zich heen grijpen'', aldus een omstander ter plaatse.

Lees ook:
- Tien hectare heide afgebrand in Heeze (dronevideo)

Laat hier je reactie achter