Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Bewindvoering: verre van oubollig en saai!!

15 juni 2018 - 18:44

HEEZE-EINDHOVEN - Wie aan bewindvoerders denkt heeft vast een vooroordeel over het vak en heeft wellicht een negatieve gedachte bij het vak maar niets is minder waar. Charlotte Derkx (26) en Charon Van Hoek (31) hebben beide succesvol een HBO opleiding afgerond op het gebied van management, economie en recht en de hogere juridische opleiding.

Zowel Charlotte als Charon zijn geruime tijd actief in de branche en voldoen aan alle kwaliteitseisen om het beroep als professioneel bewindvoerder te mogen uitoefenen. Derkx & Van Hoek Bewindvoering is door de rechtbank aangesteld als professioneel bewindvoerder en zij hebben sinds enkele maanden een eigen kantoor in Eindhoven.

Wie denkt dat bewindvoering saai is heeft het mis. Met de uitgebreide vakkennis van het tweetal ziet een werkdag er alles behalve saai uit. ''Er rust een negatief imago op het vak maar wij zijn er juist om mensen te ondersteunen. Helpen bij het aanbrengen van structuur in het betalingsgedrag. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij mensen met schulden die we helpen met het treffen van regelingen en het betalingsverkeer regelen, maar ook bij geestelijk of lichamelijk beperkte personen verzorgen wij het financiële plaatje. Een andere voorbeeld is een cliënt met een vorstelijk salaris die zelf heeft aangegeven niet met geld om te kunnen gaan en dit daarom uit handen heeft gegeven aan ons, als bescherming tegen zichzelf, aldus Charlotte.

Het persoonlijke contact met de cliënten vinden de twee jonge bewindvoerders erg belangrijk, dus geen geachte en geen u, maar gewoon duidelijke en heldere taal. We willen de stress en zorgen over de geldzaken wegnemen. We willen dus niet de telefoniste zijn die maar een uur per dag telefonisch bereikbaar is. Wanneer men ons nodig heeft, dan zijn we bereikbaar en dat geeft onze cliënten een goed gevoel. We beheren immers hun (financiële) zaken en daarbij willen we het begrijpelijk maken voor onze cliënten en het in 'Jip en Janneke taal' uitleggen zodat íedereen begrijpt waar het om gaat,'' ‘’ het zijn immers hun financiën’’, zegt Charon.

Niet alleen de zorg voor de financiën en het doen van Belastingaangiftes is belangrijk, maar ook de communicatie en begeleiding tijdens bijvoorbeeld een schuldhulptraject. Ook vindt het tweetal de nazorg bij opheffing van het bewind van belang. Zij schakelen dan Budgetcoach Nicole van der Kroft van Nonsolum Budgetcoaching in om de cliënt hierin te begeleiden. Er komen wel eens mensen binnen die de administratie letterlijk in een schoenendoos hebben, met veel ongeopende enveloppen, aanmaningen of erger. We zorgen dan dat alles in kaart wordt gebracht en bezien of we met de schuldeisers een regeling kunnen treffen of dat we met onze cliënt een verzoek tot schuldhulp zullen doen. Het is niet altijd makkelijk maar wanneer het dan lukt en alles loopt zoals we bedacht hebben, dan helpen we de cliënt daar het meeste mee en geeft dat enorm veel voldoening!

Meer weten: neem gerust een kijkje op de website van Derkx & Van Hoek bewind voering, www.derkx-vanhoek.nl, of loop eens binnen op hun kantoor aan de Kanaaldijk- Zuid 15 te Eindhoven.

Laat hier je reactie achter