Heezenaren opgelicht in stoptrein naar Heeze

4 juli 2018 - 11:52

HEEZE - Vrijdag 29 juni heeft er een oplichting plaats gevonden in de stoptrein van Eindhoven naar Heeze. Twee jongens uit Heeze, beide 14 jaar oud, zaten tussen 14.00 uur en 14.15 uur in de trein van Eindhoven naar Heeze toen ze net voor station Heeze werden aangesproken door een forse man. De man deed zich voor als controleur en zei tegen de jongens dat ze niet goed hadden ingecheckt waarop de jongens antwoordden dat ze wel hadden ingecheckt.

De man werd daarop kortaf en dwingend waarna hij zei dat er meteen vijftig euro betaald moest worden anders zou er politie bij gehaald worden. De jongens waren compleet overrompeld en betaalde de vijftig euro die ze nog bij zich hadden. Na betaald te hebben kregen ze iets van een bonnetje en mochten ze de trein verlaten op station Heeze.

De man stapte hier ook uit en heeft staan kijken waar de jongens op af liepen, waarna hij waarschijnlijk weer in de trein is gestapt. Het gaat om een forse man met een groot kaal hoofd van ongeveer 1,85 m lang. Hij had een soort scanner bij en droeg ook kleding wat leek op een uniform. Na contact met de klantenservice van de NS en controle van de reishistorie bleek dat de jongens keurig hadden ingecheckt en dat het gaat om een oplichter.

Jammer van de vijftig euro maar een waarschuwing voor iedereen, de NS vraagt nooit contant geld bij een overtreding aldus de klantenservice. Mochten er meer mensen zijn die dit hebben meegemaakt of een poging daartoe, bel of mail dan de klantenservice van de NS op telefoonnummer 030-7515155.

Laat hier je reactie achter