Kinderparade Brabantsedag Heeze groeit als kool

9 augustus 2018 - 07:15

HEEZE – Het jonge initiatief van de Brabantsedag Kinderparade groeit als kool. Waren er tijdens de eerste editie vorig jaar vijf groepen en in totaal rond de zeventig junior-deelnemers, dit jaar doen op zaterdag 18 augustus al tien groepen mee, met bijna tweehonderd kinderen.

Op zaterdag 18 augustus om stipt 19.00 uur vertrekken de wagenbouwers in de dop van de parkeerplaats bij de Martinuskerk, door het dorp naar de Gemeentehuistuin. Daar worden ze met applaus ontvangen door de zestien wagenbouwersgroepen die zich opmaken voor het knallende openingsfeest.

Hoofd Kinderparade Frank Ikink gloeit van trots dat het Kinderparade-initiatief zo goed wordt opgepikt: “We zijn als bestuur van de Brabantsedag Heeze supertrots dat de Kinderparade zo’n geweldige groei doormaakt en dat de jeugd zo enthousiast is. De jeugd heeft de toekomst en dat wordt door bijna tweehonderd deelnemers dit jaar bevestigd.”

De Kinderparade werd vorig jaar georganiseerd om te investeren in de toekomst van de Brabantsedag en van het wagenbouwersvak. Bij de zestien wagenbouwersgroepen hebben kinderen wel een rol in de bouw en het spel. Met eigen deelname en parade kunnen ze hun creativiteit en bouwkunsten helemaal aan het werk zetten, al dan niet geholpen door grotere collega’s en ouders.

Linn, Sofie, Demi, Ravie, Teun en Sjoerd van de B,Z&T jeugd, de wagenbouwersgroep Bloed, Zweet & Tranen, maken dit jaar een tijdmachine: “We doen met 24 kinderen mee. In de tijdmachine zitten alle jaren van de Brabantsedag, en een soort van professor vertelt er meer over.” Ze zijn dol op de Kinderparade: “We mogen bij de grote wagen ook wel meehelpen maar dat is soms te gevaarlijk, zeg maar. Nu mogen we alles zelf doen.”

De tien deelnemende groepen en de startvolgorde van de Kinderparade:

1.     Het Zij Zo Jeugd                            Budel Dorplein: la fondation d’un village zinc.
2.     De Jonge Ambachten                    De opening van Eindhoven Airport.
3.     B,Z&T                                            Van Heeze naar Udenhout.
4.     De Waanzinnige Vrienden             Wij zien ze vliegen!
5.     Vriendenkring Ietskes Schif           Schijndel: een kleine ode aan Antonius Bolsius.
6.     De Rijten Kids                                De trein van Ravenstein tot Roosendaal.
7.     Vriendenkring Schenkels               Buurman en Buurman ontwerpen St. Victor in Heeze.
8.     Vriendenkring Haisjô                     De dodendraad Baarle-Nassau.
9.     Vriendenkring Hopeloos                Kind van de duivel.
10.  Vriendenkring Van Gaal                 Vlisco. Gemaakt in Helmond, gewild in Afrika.

Foto's: Brabantsedag.

 

Laat hier je reactie achter