Merlebos maakt ketting voor Kunstsmullen

14 september 2018 - 12:30

HEEZE - Ook bij de vijfde editie van Kunstsmullen worden kinderen betrokken. Leerlingen van de Merlebos in Heeze begonnen donderdag 6 september met een inleidend toneelstuk en zijn deze week daadwerkelijk begonnen met het maken van een vriendschapsketting. Het thema Vriendschap is veelzeggend. De kinderen hebben allemaal een eigen ontwerp gemaakt voor een bedel die gezamenlijk en grote vriendschapsketting gaan vormen.

De leerlingen zijn deze week aan de slag gegaan met papier-maché. Iedereen kreeg een ballon die zij helemaal beplakte met krantenpapier. Volgende week wordt er verder gewerkt aan de bedels van de ketting en gaan de jonge kunstenaars aan de slag om deze te beschilderen zoals ze vooraf hebben ontworpen. Voor de leerlingen uit groep 8 lag een andere taak te wachten. Zij zijn in groepjes van twee bezig om alles vast te leggen in een vlog. 

''Dit is hartstikke leuk om te doen. We moeten interviews doen, filmpjes maken en van het hele project een vlog maken'', aldus Isa en Maud uit groep 8. De hele school werkt mee aan dit kunstsmulproject dat tijdens het evenement te zien zal zijn bij Landgoed Kapellerput in Heeze. Kunstsmullen duurt dit jaar van 12 oktober tot en met 12 november. Wil je meer weten over Kunstsmullen, neem dan een kijkje op de website Kunstsmullen.nl.

Laat hier je reactie achter