Langstraat-Oostrikkerstraat volgend jaar op de schop

10 oktober 2018 - 10:45

LEENDE - Uit de gemeentebegroting van de de gemeente Heeze-Leende komt naar voren dat er een bedrag van € 650.000,- gereserveerd staat om de Langstraat in Leende te reconstrueren. Vorig jaar werd de Dorpstraat al op de schop genomen en volgend jaar de Langstraat. Het is al jaren een doorn in het oog van de Leendenaren maar ook de weggebruikers.

Een ondernemer aan de Oostrikkerstraat in Leende zette dinsdag 9 oktober een bericht op facebook over de aanstaande renovatie: ''We weten helemaal van niets. Hoe kan het zijn dat er al plannen zijn, en wij als aanwonenden helemaal nul komma nul hebben vernomen. We zijn gepasseerd. Toen de Dorpstraat werd gerenoveerd was de bewegwijzering en bereikbaarheid ook al verder onder de maat en hebben we zelf van alles moeten regelen. We hopen echt dat de gemeente ons snel inlicht en de aanwonenden en vooral de bedrijven bereikbaar gaat houden tijdens de werkzaamheden volgend jaar.''

De straat is gewoon slecht en verdient een grondige opknapbeurt. Naast het hobbelende wegdek zijn vooral de trottoirs zeer slecht en zal de renovatie van de straat een flinke verbetering zijn voor het dorp. Het was al langer onderwerp van gesprek maar in 2019 gaat de schop echt de grond in. Volgens verantwoordelijk wethouder Frank de Win moeten de werkzaamheden eind volgend jaar van start gaan.

Laat hier je reactie achter