Bogaert Fijnmetaal BV in Heeze plaatst AED

8 november 2018 - 09:00

HEEZE - Heeze heeft er weer een AED bij. Het bedrijf Bogaert Fijnmetaal BV aan de Boelakkers 10 in Heeze heeft de gloednieuwe AED sinds deze week in het bezit en een vaste plaats gegeven tegen de muur in de hal van het bedrijf. Een directe aanleiding voor de aanschaf van de AED was er niet. ''We werken hier met een team van elf personen en we worden allemaal steeds ouder. De kans dat er iets gebeurd ligt altijd op de loer. Als wij als bedrijf daar op deze manier een steentje aan kunnen bijdragen, doen we dat graag'', aldus eigenaar Arnaud Bogaert.

Arnaud liep al langer met het idee rond om een AED aan te schaffen maar toen een aantal weken iemand belde om uitleg te komen geven was hij om. ''Ik heb direct ja gezegd. We hebben ook brandblussers, branddekens en EHBO trommels in het bedrijf. Dit is een uitstekende aanvulling op dat geheel.'' Het apparaat hangt weliswaar binnen het bedrijf maar dat wil niet zeggen dat het alleen voor de elf medewerkers is op het bedrijf. Integendeel. ''Er is vaak iemand op het bedrijf aanwezig, zeker overdag en doordeweeks. Nu men weet dat er hier één hangt en de AED in de buurt nodig is kunnen ze deze natuurlijk komen halen wanneer er iemand hier aanwezig is.''

De AED hangt inmiddels aan de muur. Binnen het bedrijf zijn een aantal medewerkers BHV opgeleid. Voor iedere medewerker komt er nog een cursus om te leren werken met de AED en er wordt zelfs nog een extra personeelslid EHBO opgeleid.  

Laat hier je reactie achter