Italiaans najaarsconcert Heezer Vocaal Ensemble

8 november 2018 - 15:00

LEENDE - Op zondag 25 november voert het Heezer Vocaal Ensemble een najaarsconcert uit dat in het teken staat van Italiaanse componisten uit verschillende periodes. Onder andere zal het Gloria van Antonio Vivaldi en Beatus Vir van Claudio Monteverdi ten gehore gebracht worden. Daarnaast werken van hedendaagse Italiaanse componisten van o.a. Adriano Secco, Fabrizio Perone en Paolo Teodori. Het concert staat onder leiding van Wim Reijnders, dirigent van het HVE.

Voor dit concert is een professioneel strijkkwartet geformeerd bestaande uit Edith Blog, Adeline van Campen, Myra van Groenendael en Rik Kaasschieter. Fred Hallebeek zal ons op het klavecimbel begeleiden.

De solistenpartijen worden vertolkt door Andrea Frèrejean, sopraan en Marinken van de Velde, mezzosopraan. Andrea Frèrejean studeerde aan het conservatorium te Tilburg waar zij les had van Margriet van Reisen en werd ondersteund door Carmelo Caruso. Sinds kort is ze in Tilburg aan de master klassieke zang begonnen. Naast haar studie is ze regelmatig gastsoliste bij verschillende koren in de regio.

Marinken van de Velde (België) studeerde aan de Hogeschool Gent. Na het behalen van het bachelor diploma leerkracht muzikale opvoeding, studeert ze klassieke solozang aan het conservatorium te Tilburg bij Margriet van Reisen en Sinan Vural. Marinken is vast ensemble lid bij het vocaal ensemble Modern Barok Ensemble. Solistisch zingt ze bij verschillende koren zoals Collegium Vocale Eindhoven en Bachcantates Tilburg. Daarnaast vormt ze een liedduo met pianiste Michelle van Malsen.

Het Heezer Vocaal Ensemble is een enthousiaste groep van rond de 24 zangeressen en zangers uit Heeze en omgeving. Meestal concerteert het HVE tweemaal per jaar, a capella of met instrumentale begeleiding. Bij de repertoirekeuze ligt de nadruk op barok, maar ook andere perioden uit de muziekgeschiedenis komen aan bod, hetgeen nu ook het geval is.

Wim Reijnders dirigeert het HVE sinds 2006. Hij besteedt veel aandacht aan koorklank, stemvorming en expressiviteit. Hij is bij zijn repertoirekeuze steeds op zoek naar werken die niet door iedereen al gezongen worden. Naast het dirigeren bij diverse koren, is hij ook actief als koorzanger bij het professionele kamerkoor Ad Mosam en als zangpedagoog bij kamerkoor Cantate uit Venlo.

Dit bijzonder concert wordt tweemaal uitgevoerd:
-          14.00 uur in de H.Maria en Brigidakerk, Papenvoort 4 te Geldrop (Zesgehuchten)
-          16.30 uur in de Sint Petrus’ Bandenkerk, Dorpstraat 50 te Leende.

In Leende is het concert onder andere mogelijk gemaakt door de Stichting Behoud Kerkgebouw Sint-Petrus’ Banden Leende. Deze stichting heeft de ANBI-status en heeft het goede doel om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van het monumentale kerkgebouw, het Loretorgel, de pastorie en de begraafplaats in Leende.

De toegang is gratis. Wel bestaat de mogelijkheid om aan het einde van het concert een vrijwillige bijdrage te doneren. Bij het concert in Leende is een deel van de opbrengst bestemd is voor de Stichting Behoud Kerkgebouw Sint Petrus’ Banden.

 

Laat hier je reactie achter