Fietscontrole kinderfietsen Heeze-Leende

8 november 2018 - 11:00

HEEZE-LEENDE - De afdeling Heeze-Leende van Veilig Verkeer Nederland controleerde dit jaar in de maand november de verlichting van de fietsen van de scholieren van alle basisscholen in onze gemeente.  De fietsen van de groepen 3 t/m 8 werden gecontroleerd.

Ook de plaatselijke rijwielhandelaren  Paul Tonnaer en Fietsservice Leende deden aan deze actie mee. Zij repareerden ter plaatse de kleine gebreken aan de verlichting.

In totaal werden 694 fietsen gecontroleerd op de zeven basisscholen. Groep 8 van de Dirk Heziusschool deed dit jaar niet mee in verband met een buitenschoolse activiteit. In totaal hadden 108 Fietsen hadden een klein gebrek dat ter plaatse werd hersteld door de rijwielhandelaren. Verder werden er 38 fietsen afgekeurd omdat het licht niet ter plekke door de rijwielhandelaar kon worden hersteld of dat er geen verlichting op de fiets aanwezig was.

De verlichtingsactie werd mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Heeze-Leende. De controle werd uitgevoerd door vrijwilligers van VVN, ondersteund door enkele vrijwilligers van de KBO Heeze.

Laat hier je reactie achter