Kerstballenactie voor Kika krijgt vorm in St. Anna

19 december 2018 - 08:50

GELDROP - Vele inwoners van Geldrop en omstreken hebben gehoor gegeven aan de oproep om oude kerstballen in te leveren bij GroenRijk Geldrop en tegelijkertijd nieuwe Kika kerstballen aan te schaffen, waarvan € 2,50 naar KiKa gaat. Kika is een organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Met de ingezamelde kerstballen door inwoners is een kerstwand gebouwd in de entree van het St. Anna Ziekenhuis. Een aantal leerlingen van Eenbes basisschool Sint Jozef hebben hieraan meegewerkt. Op maandag 17 december presenteerden Feline, Iris en Lars de kerstwand aan Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur.

“Deze wand maken voor kinderen die ziek zijn vond ik fijn om te doen, vertelt Lars. Ja wij ook én we vinden knutselen erg leuk”, vullen Feline en Iris enthousiast aan.

“Hartverwarmend hoe inwoners van Geldrop gehoor hebben gegeven aan deze actie voor het goede doel Kika. Een mooie bijkomstigheid is dat bezoekers van ons ziekenhuis tijdens de Kerstperiode mee kunnen genieten van de ingezamelde kerstballen door deze kerstwand.”, vertelt Ingrid Wolf.

Kika kerstballen
Op de Kika kerstballen die mensen kunnen kopen bij het tuincentrum staan tekeningen, gemaakt door vier kinderen met kanker: Femke, Vera, Roos en Judith. Zij hebben elk hun eigen verhaal en gevoelens bij hun ziekte, die ze op deze manier kunnen uiten. “Tijdens de chemotherapieën heb ik in het ziekenhuis heel veel getekend. Zo ging de tijd snel,” zegt Roos van 14 jaar. “Tijdens een rotsituatie kon ik toch met iets leuks bezig zijn. Het was een mooie en leuke afleiding om deze kerstbal te tekenen.”

Het tuincentrum maakt geen winst op de Kika kerstballen. De ballen kosten 4,95, maar na aftrek van de btw, de productiekosten en het transport blijft er 2,50 euro over voor de strijd tegen kinderkanker. Uiteindelijk hopen de deelnemende tuincentra 250 duizend euro te verdienen voor het onderzoek naar kinderkanker.

Laat hier je reactie achter