Marc Cootjans directievoorzitter Rabobank

19 december 2018 - 11:00

GELDROP - Per 1 januari 2019 is Marc Cootjans benoemd tot directievoorzitter bij Rabobank Eindhoven-Veldhoven, inclusief het Specialistenteam Oost-Brabant. Hij is ook de beoogd directievoorzitter van de bank die tot stand komt als gevolg van de voorgenomen samenvoeging van de Rabobanken Dommelstreek, Eindhoven-Veldhoven en Het Groene Woud Zuid.

Deze benoeming valt samen met een belangrijke nieuwe fase in de transformatie van de Rabobank. In heel Nederland bundelen de lokale Rabobanken hun krachten op het gebied van specifieke expertises en vormen ze op regioniveau robuuste specialistenteams. Door deze krachtenbundeling blijven de circa 90 Rabobanken in Nederland in staat om hoogwaardige specialismen dichtbij en lokaal aan te bieden. Deze specialistenteams worden ondergebracht bij één van de lokale banken in een regio en voor Oost-Brabant is dat bij Rabobank Eindhoven-Veldhoven.

Kennis, kapitaal en netwerken
Marc Cootjans: “Door in te zetten op een intensieve samenwerking tussen de lokale Rabobanken in Oost-Brabant kunnen we kennis, kapitaal en netwerken nog beter aan onze klanten ter beschikking stellen dan nu al gebeurt. Zowel op zakelijk als maatschappelijk vlak liggen er volop kansen en uitdagingen die we als Rabobank vanuit gezamenlijkheid gaan aanpakken. Het is een geweldig gebied, waarmee ik ook persoonlijk sterk verbonden ben. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Intentie tot samenvoeging
Omdat de transformatie die Rabobank op dit moment ondergaat kwetsbaarheid veroorzaakt bij de kleinere lokale Rabobanken, waaronder Rabobank Dommelstreek, heeft de bank de intentie tot samenvoeging met Rabobank Eindhoven-Veldhoven en Het Groene Woud Zuid uitgesproken. ‘Gezamenlijk ondervangen we de kwetsbaarheid én kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn door bundeling van kennis’, aldus Edwin Leenes, directievoorzitter van Rabobank Dommelstreek.  De voorzitters van de raden van commissarissen en de directies van de drie betrokken banken tekenden recent een intentieverklaring om per 1 juni 2019 samen te gaan. Over deze samenvoeging vindt nu overleg met de ledenraden plaats, die begin 2019 definitief zullen besluiten.

Laat hier je reactie achter