Steenmarter in achtertuin Heeze (video)

20 december 2018 - 09:45

HEEZE - Dinsdagmorgen kreeg een inwoner van de P. Teeuwenlaan in Heeze wel een heel bijzonder dier op bezoek. Een steenmarter nam het ervan en liep op z'n dooie gemak door de tuin, klom het hekwerk en na een klein half uurtje liep hij weer verder. De steenmarter of het fluwijn is een roofdier uit de familie der marterachtigen. Hij lijkt veel op de boommarter. De steenmarter leeft in een groot gedeelte van Europa, en is steeds vaker ook rond woningen te vinden. Het is een omnivoor met vleesetende inslag.

Volgens boswachter Mari de Bijl van het Brabants Landschap is het steeds minder zeldzaam een steenmarter tegen te komen. ''Ik krijg steeds meer meldingen dat er een gezien is. Hij is wettelijk beschermd en heeft de neiging om weleens aan de autobekabeling te knagen. Je kunt hem eventueel verjagen met een ultrasoon geluid.''

Het dier dat dinsdagmorgen in de achtertuin werd gespot was tussen de vijftig en zestig centimeter groot. De eigenaar van de woning wist een paar foto's te maken van het dier en zelfs een kort filmpje.

Laat hier je reactie achter