Marieke van Asten helpt op Dominica

20 december 2018 - 07:10

HEEZE - Ruim een jaar gelden heeft onze dorpsgenote, Marieke van Asten, ons deelgenoot gemaakt van de enorme schade die orkaan Maria had aangericht op haar eiland Dominica. En dat zij, met haar Stichting Bread & Fruit for Dominica, graag wil helpen bij de wederopbouw van het eiland.

Langs deze weg wil Marieke iedereen bedanken die op een of andere manier hieraan een bijdrage heeft geleverd. Ruim voor Kerst 2017 waren 2 dozen gevuld met speelgoed en knuffels en babykleding onderweg naar Dominica. Helaas heeft het, door allerlei omstandigheden,  bijna 7 maanden geduurd voordat ze uiteindelijk, gelukkig ongeschonden, op de plaats van bestemming waren aangekomen.

Marieke heeft speelgoed uitgedeeld op drie verschillende kleuterschooltjes, Sunbeam en Oasis preschool in de hoofdstad Roseau en Charlotte’s nursery in Newtown.  In het begin een beetje verlegen maar al snel werd alles met heel veel enthousiasme ontvangen. Dat was een hele leuke en bijzondere ervaring. Tijdens een feest voor kinderen met een beperking zijn kado’s uitgedeeld. En heeft de Stichting een deel van de hapjes en drankjes voor haar rekening genomen. De babykleding heeft ook zijn weg gevonden.

Door haar samenwerking met International Medical Corps begin dit jaar heeft zij met eigen ogen gezien dat met name kinderen nog wel eens tussen de wal en het schip vallen. Zeker na een traumatisch ervaring als een orkaan is er onvoldoende aandacht voor hun geestelijk welzijn. Daarom heeft zij besloten om met haar Stichting een creatief centrum voor kinderen op te zetten. Om daarmee te laten zien dat kinderen met behulp van creativiteit beter met lastige situaties kunnen leren omgaan. Om hen daardoor sterker en veerkrachtiger te maken.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een website, die binnenkort online komt. Het zou geweldig zijn als zij opnieuw op uw hulp mag rekenen. Zodat het opzetten van het centrum van start kan gaan. Om daarmee de kinderen van Dominica een betere toekomst te geven.

Stort daarom uw bijdrage op de rekening van haar Stichting Bread & fruit for Dominica: NL93RABO0324 0834 32. Hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2019 gewenst. En zoals Marieke altijd afsluit: een zonnige groet vanaf Dominica.

Laat hier je reactie achter