Serious Request dwars door onze gemeente

19 december 2018 - 14:30

HEEZE-STERKSEL - Woensdagnacht om 03.00 uur vertrokken 3FM dj's Jorien Renkema en Rob Janssen vanuit Weert om via Maarheeze naar Sterksel, Heeze en uiteindelijk Geldrop te wandelen waar deze eerste etappe eindigde voor het goede doel. Iets later dan verwacht, rond de klok van zeven uur, kwamen ze aan bij café De Scheep in Sterksel waar zij werden opgewacht door Prins Jeroen d'n urste van CV De Ossedrijvers en zijn gevolg. Een heerlijk uitgebreid ontbijt stond klaar voor de dj's die wel toe waren aan iets lekkers.

Uiteraard ook een mooie cheque uit de kleinste kern van onze gemeente. De Ossedrijvers hebben begin december een pub quiz georganiseerd waarvan de opbrengst naar 'Serious Request: Lifeline' gaat. Daarbij hield frituur De Scheep ook een actie. De opbrengst van de verkoop van alle frikadellen gedurende twee weken ging ook naar dit goede doel dat resulteerde in een cheque van € 1.234,-. Daarbij kwam er nog een cheque uit Sterksel van OBS De Talententoren. Met het ophalen van lege flessen werd een bedrag opgehaald van € 75,75. De vrijwilligers van de dorpswinkel in Sterksel doneerden vijftig euro voor het goede doel van het Rode Kruis en vroegen een plaatje aan: Brabant van Guus Meeuwis.

Nadat het dj-duo werd onderscheiden door prins Jeroen d'n urste van De Ossedrijvers ging de voettocht richting Heeze. Op het gemeentehuisplein stond wederom een verrassing te wachten. Dinsdag is er een spelletjesmarathon gehouden in Dorpshuis 't Perron. Initiatiefneemster Annemiek Segeren heeft samen met haar kinderen Ole, Kick en Wieger deze actie opgezet en wist hiermee een bedrag van € 368,- op te halen. Burgemeester Paul Verhoeven was aanwezig om het eerste spel te spelen dinsdag. ''Ik heb kansrijk verloren'', zei hij. Namens de gemeente Heeze-Leende verdubbelde hij het bedrag van de spelletjesmarathon en rondde het naar boven af. Wederom een cheque van € 500,- voor het goede doel.

Als laatste stop in onze gemeente werd Hostellerie Vangaelen aangedaan. Daar stonden een aantal kerstmannen klaar maar ook twee ezels met een kerstmuts op. Tour de He'ezel was een initiatief van Zorglandgoed 't Huisven uit Heeze die met deze actie een prachtige cheque van € 425,- ophaalden voor Serious Request: Lifeline.

Serious Request: Lifeline trok woensdagmorgen dwars door onze gemeente en met vijf cheques met een totaalwaarde van € 2.652,75 verlieten de dj's iets voor negen uur weer onze gemeente. Er zijn dit jaar drie goede doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. Wil je meer weten over Serious Request: Lifeline, neem dan een kijkje op de website

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter