Honderdjarige plant eeuwboom in Heeze

19 december 2018 - 17:15

HEEZE - Eén dag voor haar honderdste verjaardag ontving Netje van den Hurk-Adams woensdagmiddag alvast het cadeau van de gemeente Heeze-Leende. Traditiegetrouw krijgt iemand uit de gemeente die de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikt, een boom. Netje heeft gekozen voor een berkenboom omdat zij deze vooral heel erg mooi vindt. 

''Het is een betula pendula, ofwel een ruwe berk'', zegt Henk van de Loo van de gemeente Heeze-Leende. De ruwe berk is een boom uit de berkenfamilie die van nature voorkomt in de Benelux. De soort wordt ook wel 'zilverberk' genoemd en komt zelfs voor rond de poolcirkel. ''De boom is echt winterhard en sterk.''

Netje was woensdagmiddag samen met haar drie kinderen aanwezig om de boom te planten aan de Ds. Kremerstraat in Heeze. De boom staat vlakbij haar kamer in woonzorgcentrum Nicasius in Heeze. Zij ziet de boom staan vanuit haar kamer. ''Mooier kan niet'', zegt één van haar dochters. Bij de boom staat een bordje met de naam van de boom en uiteraard van de naam van de honderdjarige, Netje van den Hurk-Adams. 

Op dit moment is Netje de oudste inwoonster van Heeze maar niet van de gemeente Heeze-Leende. In Leende woont een vrouw die inmiddels 101 jaar oud is.

Lees ook: Netje van den Hurk blaast 100 kaarsjes uit

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter