Ooit wil ik darten tegen Van Gerwen

22 december 2018 - 13:11

HEEZE - Lorenzo Doeze (15) is een toekomstige top darter! Iemand die er veel tijd in gooit, altijd in het weekend op grote toernooien staat te spelen en zich kan meten met de Nederlandse top. Daardoor leek het HeezeLeende24 leuk om Lorenzo te gaan interviewen.

Lorenzo hoe ben je bij de sport darten gekomen: “Mijn vader dartte vroeger al graag en vaak, dus hing er bij ons thuis ook een dartbord waar ik zelf na een tijdje ook steeds vaker op ben gaan gooien.” Na veel trainen tegen je broers of vrienden was je natuurlijk wel toe aan een echt toernooi. Hoe kom je bij zo’n toernooi?: “Nadat ik een jaar in Geldrop mocht trainen en ervaring op mocht doen ben ik naar Eindhoven gegaan om nog beter te worden. Daar werd ik begeleid met alles, zij hielpen mij ook aan het komen van toernooitjes.”

Wanneer kwam jij erachter dat je beter bent dan de gemiddelde darter in Nederland: “Op mijn 14e begon ik goede toernooien te spelen en uiteindelijk ook veel te winnen, op dat moment begonnen mensen tegen mij te zeggen dat ik echt goed was. Daar heb ik veel zelfvertrouwen van gekregen.” Je bent natuurlijk door het winnen van toernooien opgevallen, zit je nu bij een bepaalde darts organisatie?: “Ik zit op het moment bij de Kempense Darts Organisatie (KDO). Dat is een organisatie die mij begeleid in het darten. Ik train daar soms en speel toernooien voor de KDO.'' Wat vind je familie ervan dat je het op zo’n hoog niveau, zo goed doet: “Ze zijn erg trots op me, ze steunen me volop in alles wat ik doe. Mijn vader is er altijd bij, hij regelt alles hij is een soort van leider van ons team.”

Wat was voor jou tot nu toe het hoogtepunt in je nog jonge carrière: “Dat was toch echt het toernooi van Egmond aan Zee, ook wel de Finder Darts Master. Ik had me daar eerst zelf voor moeten plaatsen. De beste zestien darters van mijn leeftijdscategorie deden daar aan mee. Ik vond het een mooi en leuk toernooi. De poulefase kwam ik door, maar helaas verloor ik bij de laatste acht. Ik vond het feit dat ik er mocht spelen heel erg gaaf. Ik vond het al heel erg knap dat ik de poulefase had overleefd.”

Heb je al ooit met een top darter gesproken: “Ik heb wel eens met Willem Mandegers gesproken (speler van het Nederlands team, spelend voor de BDO). Ik kijk erg tegen hem op en hij geeft me ook wel eens tips over wat ik in bepaalde situaties moet doen.” Wie is voor jou de beste darter: “Voor mij is dat toch echt wel Michael van Gerwen. Ik vind hem absoluut de beste. Ooit zou ik graag tegen hem willen darten.”

Als laatste vraag, je ziet altijd in interviews met darters dat ze vloeiend Engels kunnen spreken. Ben jij eigenlijk al een beetje goed in Engels: “Helaas ben ik daar op het moment  niet heel erg goed in, maar ik denk dat dat allemaal wel later komt. Als ik straks ook in het buitenland mag darten hoor ik dat zo erg om me heen, dat ik het dan wel onder de knie krijg.

Geschreven door Joep van Mierlo

Laat hier je reactie achter