Inwoners Heeze-Leende dol op oliebollen

31 december 2018 - 14:00

HEEZE-LEENDE-STERKSEL - Traditiegetrouw eten we massaal oliebollen op oudjaarsdag en dat was maandag goed te merken op de verschillende verkooppunten in de gemeente Heeze-Leende. Bij bakker Vedder is het de hele dag door erg druk en gingen er vele duizenden oliebollen over de toonbank. Gedurende de dag stond er de hele tijd wel een rij van een man of tien te wachten op die lekkere oliebollen. ''Ik haal ze ieder jaar hier bij Vedder. Ze zijn zo enorm lekker'', aldus een trouwe klant van de Heezer bakker.

Ook in Sterksel was het druk. Bij de SPAR verkochten de Ossedrijvers dit jaar voor het eerst oliebollen om de kas wat extra te spekken. Alleen al met de bestellingen in de voorverkoop werden er meer dan duizend verkocht maar ook op de dag zelf in het kraampje voor de SPAR waren de lekkere oliebollen niet aan te slepen. ''Als ik de vereniging op deze manier kan steunen doe ik dat graag. We hebben de oliebollen toch nodig dus dan koop ik ze maar hier'', aldus een toevallige passant in Sterksel.

Bij Jong Nederland in Leende was het net als andere jaren erg druk. Heel veel bestellingen die werden rondgebracht. Ruim tweeduizend oliebollen en een dikke vijfhonderd appelbeignets. Het lijkt erop dat we in onze gemeente dol zijn op oliebollen en appelbeignets met oud op nieuw. Smakelijk allemaal! 

Laat hier je reactie achter