Gevaarlijke situatie bij nieuwe randweg

1 januari 2019 - 10:25

HEEZE - Onlangs werd een gedeelte van de nieuwe randweg in Heeze opengesteld voor het verkeer nadat deze enkele weken afgesloten is geweest. Een gedeelte van de rijbaan richting Heeze is afgezet met rood-witte blokken hetgeen, vooral wanneer het donker is, voor gevaarlijke situaties kan leiden. Duidelijk te zien is dat het verkeer om de vluchtheuvel moet kronkelen om de weg te vervolgen. Reden van de rood-witte blokken is het feit dat de gemeente Heeze-Leende nog in onderhandeling is met de eigenaar van het stukje grond waar de bomen staan. Deze grond zou nog niet in het bezit zijn van de gemeente.

Afgelopen week waren er verschillende vrachtwagens die vanaf Heezerenbosch kwamen en richting de Muggenberg moesten. Zij konden onmogelijk deze kronkel maken en moesten een stukje spookrijden en de vluchtheuvel aan de andere kant passeren. Ook staan er vele bandensporen in de zachte bermen nabij de nieuwe wegen en is het er 's avonds en 's nachts pikdonker omdat lantaarnpalen ontbreken. Ook voor fietsers is het nog zoeken hoe zij precies moeten fietsen door de weinige bebording.

Verder zijn de slootkanten flink aan het wegspoelen. Het zand spoelt weg tot zelfs aan het asfalt. Ook onder het asfalt spoelt zand weg bij de pas aangelegde sloten. Tevens is de voorrangssituatie veranderd. Wanneer je op de Muggenberg rijdt richting Heezerenbosch heb je voortaan voorrang. Kortom, even opletten wanneer je gebruik maakt van de nieuwe randweg in Heeze.

Laat hier je reactie achter