Rustig oudjaar met paar incidenten in Heeze-Leende

1 januari 2019 - 13:30

HEEZE-LEENDE - Afgelopen nacht hebben we het jaar 2018 vaarwel gezegd en zijn we begonnen aan 2019. Het nieuwe jaar is ook in de gemeente Heeze-Leende ingeluid en was er prachtig vuurwerk te zien in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp. De politie laat weten dat er enkele kleine incidenten zijn geweest afgelopen nacht maar geen incidenten die de openbare orde verstoord hebben. 

''We zijn tevreden over het verloop van oud op nieuw. Buiten de kleine incidenten beleefde Heeze-Leende een rustige en gezellige jaarwisseling. Er was bijvoorbeeld een melding over een persoon die was gevallen met de fiets hetgeen door de drank kwam. Verder was er een melding van een ruzie dat resulteerde in een kapotte ruit'', aldus de wijkagent. ''Wel verzoeken we de mensen die vuurwerk hebben afgestoken zelf het vrijgekomen afval  nog even op te ruimen zodat het straatbeeld er netjes uit blijft zien, zeker als het mocht gaan regenen geeft het een rotzooitje wanneer het blijft liggen.''

Het St. Anna ziekenhuis in Geldrop beleefde een rustige avond en nacht. ''Gisterenavond en vannacht hebben we zeventien mensen geholpen op de spoedeisende hulp. Van deze slachtoffers was er slechts één gerelateerd aan vuurwerk en het betrof een persoon van 18 jaar. Deze had letsel aan het aangezicht. Het is afgelopen nacht niet drukker geweest dan andere nachten in het St. Anna ziekenhuis. Verder is er in tegenstelling tot andere jaren geen baby geboren in de nieuwjaarsnacht in dit ziekenhuis'', laat het ziekenhuis in Geldrop weten.

Opvallend dit jaar was dat er veel meer vuurwerk was in onze gemeente en vooral dat er de dagen voor de jaarwisseling al veel geknald werd.

Laat hier je reactie achter