Wintertrial Leenderbos voor nieuwe schuilhut

5 januari 2019 - 12:03

LEENDE - Op zondag 6 januari staat de wintereditie van de Leenderbos Trail staat gepland. Vanaf manege de Molenberg in Leende zal het evenement van start gaan. Het Leenderbos is 2300 hectare groot en onderdeel van Natura 2000-gebied Leenderbos, Groote Heide & De Plateaux. Het maakt deel uit van een uitgestrekt natuurgebied op een aaneengesloten zandrug tussen Eindhoven en het Belgische Achel. Het Leenderbos wordt in het westen begrensd door de Tongelreep, in het noorden door het natuurgebied Valkenhorst, in het oosten door Leenderstrijp en het dal van de Strijper Aa en in het zuiden tot aan de Belgische grens.

In het gebied zijn uitgestrekte heidevelden en stuifzanden bewaard gebleven, als ook een aantal vennen in de heide. Het heidelandschap wordt doorsneden door – deels gekanaliseerde – laaglandbeken, met daarlangs plaatselijk beekbegeleidende bossen. Daarnaast bestaat het Leenderbos voor een groot deel uit naald- en loofbossen.

Op zaterdag 28 juli 2018 werd de eerste Trialrun gehouden in het Leenderbos en met succes. De organisatie en de deelnemers waren onder de indruk van het mooie gebied. In het midden van het populaire wandel- en fietsgebied het Leenderbos stond altijd een schuilhut, waar bezoekers beschutting konden vinden van wind en regen. Door deze weersinvloeden is de hut na 30 jaar echter op, hij moest afgebroken worden. Veel bezoekers zoeken nu vergeefs een schuilplek. Er moet een nieuwe hut komen, gebouwd met duurzame materialen. Hiervoor is helaas geen financiering beschikbaar. Help jij mee om een duurzame schuilhut te realiseren?

Doneer je € 50 of meer? Dan mag je mee op een unieke excursie met de boswachter door het Leenderbos. De excursie vindt plaats in het voorjaar van 2019. Doneer je € 500 of meer? Dan mag je met een groep van maximaal 10 personen mee op de unieke excursie met de boswachter. Bijvoorbeeld leuk als bedrijfsuitje! Iedere bijdrage is welkom: Klik hier en doneer voor de schuilhut middels de crowdfundings actie voor de schuilhut.

Laat hier je reactie achter