Klokje rond voor auto met Heezer roots

5 januari 2019 - 15:35

HEEZE – Op de valreep van 2018 bereikte een Toyota Landcruiser uit het jaar 2002 de magische grens van maar liefst 1 miljoen gereden kilometers ofwel ongeveer 25 keer de aardbol rond. De robuuste jeep werd door Martien Scheffers uit Aarle Rixtel in 2002 bij Autobedrijf Greijmans in Heeze gekocht.

‘’Ik kom al sinds de oprichting in 1988 hier en ben uitermate tevreden over het garagebedrijf. Ik rijd ruim 60.000 kilometer per jaar en dan wil je wel een veilige auto hebben. Ik heb foto’s gezien van ongevallen met bestelbusjes  en daar schrok ik van. Daarom besloot ik in 2002 om een oerdegelijke auto aan te schaffen’’, zegt Martien Scheffers zaterdagmiddag toen hij zijn trots kwam ophalen bij Greijmans Werkplaats na een onderhoudsbeurt.

‘’De auto heeft me nog nooit laten staan. Belangrijk is het onderhoud bij een vakgarage. Naar mijn weten heeft de auto nog nooit een onderhoudsbeurt gemist en krijgt hij jaarlijks naast de onderhoudsbeurten zijn APK. Na al die jaren zit hij nog steeds erg comfortabel en loopt de motor als een zonnetje.’’

Wegdoen doet Martien zijn Toyota Landcruiser niet. ‘’Zolang hij het blijft doen en de kosten niet al te hoog oplopen blijf ik lekker rijden. Op naar de twee miljoen’’, grapt de eigenaar van deze kilometervreter.

Gerald Tromp, eigenaar van Greijmans Werkplaats BV: ‘’Naar mijn weten is dit de eerste keer voor ons dat we dit meemaken. Het is erg uniek en kom je dus ook niet vaak tegen. We merkten een paar jaar geleden al dat deze auto het ging halen.’’ Greijmans Werkplaats is gespecialiseerd in het merk Toyota.

Tromp liet de auto van binnen en van buiten volledig schoonmaken als extra attentie voor de jubilerende auto en zijn eigenaar. Een mooie verrassing voor een mooie mijlpaal!

Laat hier je reactie achter