Verrassing voor jarige Frans Manders in Heeze

7 januari 2019 - 11:00

HEEZE - Het was een fantastische zondagmiddag bij Atelier-Mediterraneo in Heeze met kunstschilder Frans Manders als stralend middelpunt. 

Hij toonde te midden van collega kunstenaars, familie, vrienden en kennissen zijn nieuwste kleurrijke werken bij Atelier-Mediterraneo op de Rul. Aan de opkomst, zo'n 300 gasten, was te merken hoe zeer het werk van Frans wordt gewaardeerd. Er was live muziek van flamenco gitarist Ruud Post, tapas en drankjes en veel gezelligheid. Deze week wordt Frans officieel 80 jaar, maar hij kan nu al terugkijken op een mooie middag met kunstminnende mensen en dat is hem zeer gegund. 

Het was een expositie met zijn leerlingen van de Masterclass bij Atelier-Mediterraneo in Heeze. Kunstschilder Frans werd tien jaar geleden geridderd in de Orde van Oranje Nassau bij Brainport in Eindhoven en is daarna verhuisd naar zijn geliefde Heeze waar hij jarenlang zijn atelier had aan de Zegge. Nu geeft hij zijn Masterclasses dichtbij: bij Atelier-Mediterraneo aan de Rul.

Bekend zijn zijn oorspronkelijke Brabantse landschappen en impressionistische stillevens. De laatste tien jaar heeft hij veel gewerkt in zijn atelier aan de Zwembadweg in Geldrop. Tegenover de door hem zo geliefde sauna. De door hem gemaakte werken van de laatste jaren zijn kleurrijker en krachtiger dan ooit te voren. De komende zomer in de maanden juli en augustus houdt Manders nog een grote expositie in Kasteel Geldrop.

Laat hier je reactie achter