Verbinder 2018 bekend op nieuwjaarsreceptie (video)

8 januari 2019 - 13:50

HEEZE - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heeze-Leende in dorpshuis 't Perron maandagavond werden niet alleen de beste wensen voor het nieuwe jaar aan elkaar uitgesproken maar keek de burgemeester ook even terug naar een bewogen jaar 2018.

Zo stond hij bijvoorbeeld stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. ''U heeft gekozen. Als eerste gemeente van Nederland hadden we een nieuwe coaltie die maar liefst vier wethouders levert in het college. Ook het feit dat criminelen steeds meer terrein winnen tegenover de geringe politiecapaciteit is een toenemend probleem.''

Heeze-Leende kende een toename van het aantal inwoners afgelopen jaar waarmee er op 1 januari 15939 inwoners woonachtig waren in onze gemeente. De verwachting is dat dit aantal gaat doorgroeien naar 16.000 in 2019.

Verbinder van het jaar
De titel ‘Verbinder van het jaar’ wordt in de regel tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie overhandigd aan een inwoner of koppel die zich op maatschappelijk gebied belangeloos heeft ingezet voor de dorpsgemeenschap en verbindingen weet te leggen tussen de inwoners en het gemeentebestuur.

Geheel verrast werd de naam van Cintha Bax uit Leende genoemd door de burgemeester waarna zij naar voren kwam, het bijbehorende beeldje in ontvangst nam en een bos bloemen. ''Dit jaar is ons vizier gericht op een persoon die tegenwoordig veel werk verricht op de achtergrond, maar in het verleden ook bestuurlijk zeer actief geweest'', aldus de burgemeester. Middels een kort filmpje werd de naam van Cintha Bax bekend gemaakt.

In voorgaande jaren ontvingen de onderstaande mensen deze onderscheiding:
2007 Jan de Bruijn (Heeze)
2008 Engel Beenders (Sterksel)
2009 Frans Hurkmans (Leenderstrijp) en Dina Cox-Maas (Heeze) 
2010 Cees en Adrienne Slager (Leende)
2011 Piet Vos (Heeze)
2012 Joep de Visser en René Menting (Heeze)
2013 Nico Maas (Leende)
2014 Peter Ariëns (Heeze)
2015 Jan Joosten (Sterksel)
2016 Meike, Lieke en Janske Beks (Heeze)
2017 Maria Boonen-Van Velthoven (Heeze)
2018 Cintha Bax (Leende)

Laat hier je reactie achter