Nieuwjaarsconcert fanfare St Nicasius zeer succesvol

14 januari 2019 - 07:05

HEEZE - Op zondag 13 januari vond het Nieuwjaarsconcert met een Gouden randje  van fanfare St Nicasius plaats. Dorpshuis ’t Perron was tot de laatste stoel bezet voor deze middag met een combinatie van muziek en een informele Nieuwjaarsbijeenkomst.

Het gouden randje werd gevormd door maar liefst 17 aanwezige Gouden paren en zelfs 4 Diamanten paren. Deze jubilerende paren werden met een VIP behandeling extra in het zonnetje gezet. Namens de gemeente Heeze-Leende was de loco-burgemeester, Jan de Bruijn, aanwezig. Hij had mooie woorden voor de fanfare waar vooral trots, waardering en betrokkenheid in doorklonken.

Nadat alle aanwezigen door voorzitter Ton Vissers welkom waren geheten werd het concert geopend door de het jeugdorkest. Het jeugdorkest stond voor het eerst onder de bezielende leiding van de nieuwe dirigent, Yfke Gielen. Met veel enthousiasme en energie werd er door de Nicasiusbende een prachtig  optreden gegeven.

Onder leiding van Marcel Heijnen verzorgde de slagwerkgroep een optreden zoals we dat inmiddels van hen gewend zijn. Dat betekent veel variatie tussen ritme en melodie, tussen klassiek en modern en tussen serieus en humoristisch. Een nummer dat geheel bestond uit voetbalzangkoren was een duidelijk voorbeeld van de verrassingen waar deze groep altijd voor zorgt.

Het concert werd afgesloten door het fanfareorkest. Zij brachten een mooie muzikale terugblik op 2018. De nummers werden door Karin van de Ven op gevatte wijze ingeleid en visueel ondersteund met door Maarten van der Velden samengestelde filmbeelden. Dirigent John Brouwer weet steeds meer zijn muzikale stempel op het orkest te drukken. Een mooie fanfareklank en een subtiele uitvoering waren hiervan het klinkende bewijs.  

Als toegift werd de middag besloten met het nummer dat niet mag ontbreken, Heeze , de Parel van Brabant. Dit werd door alle aanwezigen vol overgave meegezongen. Na het concert werd er nog lang gezellig nagepraat en werden vele nieuwjaarswensen uitgewisseld. Een prachtig begin van 2019 voor fanfare St Nicasius.

Laat hier je reactie achter