Ben van de Leur op kieslijst Provinciale Staten

12 februari 2019 - 15:00

HEEZE-LEENDE - Ben van de Leur staat op de 30ste plaatst van de CDA lijst voor de komende verkiezingen van Provinciale Staten in Brabant.

Hij is bekend als grondlegger van “Ben van de Leur Optiek”, in Heeze. De zaak is inmiddels overgenomen door zijn zoon. Na zijn carrière als opticien-optometrist heeft Ben nog 5 jaar zijn kennis overgebracht op jonge opticiens bij de vakopleiding voor opticiens in Roermond. Tevens was hij ook nog jarenlang examinator in alle takken van zijn beroep.

Ben doet veel vrijwilligerswerk: “ik zet me graag in voor anderen en als we met elkaar de schouders er onder zetten dan komt het voor elkaar!”. Naast zijn inzet bij Cordaad in Heeze, zet hij zich met veel energie in bij het COA (centraal opvang asielzoekers). Vanuit de praktijk ziet Ben waar de behoefte ligt. “Ik ben dan ook enorm content met de nieuwe afspraken ten aanzien van het kinderpardon, dit was echt nodig!”. Daarnaast houdt hij zich bezig met arbeidsparticipatie voor de nieuwe Nederlanders zodat ze in de toekomst in hun eigen behoefte kunnen voorzien. “Alleen zo kunnen zij zich werkelijk integreren in onze maatschappij”. Hij heeft dus een groot hart voor de mede-mens en in het bijzonder voor vluchtelingen.

Hoewel een 30ste plaats niet direct verkiesbaar is wil Ben er echt voor gaan en zich inzetten voor de inwoners van Heeze, Leende en Sterksel en de regiogemeenten. Samen met het CDA streeft Ben naar een bruisende samenleving, een betrouwbaar bestuur, een schoon milieu en meer ruimte voor woningen in onze kernen, speciaal voor jongeren en senioren. “Als onze lokale gemeenschap bruist van leven en activiteiten kunnen we jongeren en gezinnen een mooie toekomst bieden en zullen ook de senioren zich er meer thuis voelen”.

Verder wil hij dat de provincie zich meer inzet om de verkeersproblemen in onze regio op te lossen, met name het verbreden van de A2 en de gehele A67. “Zo kunnen we op een adequate wijze het sluipverkeer vermijden en onze mooie kernen veilig houden”. De aanpak van drugscriminaliteit en het tegengaan van de verpaupering van het platteland hebben ook een hoge prioriteit bij Ben.

 

Laat hier je reactie achter