2018 meer inbraken in Heeze-Leende dan 2017

9 februari 2019 - 19:00

HEEZE-LEENDE - Op basis van de cijfers van Misdaad in Kaart, gepubliceerd door Politie.nl, heeft Slotenmaker 365 uit Amsterdam een onderzoek laten uitvoeren naar alle inbraken in 2018 in de provincie Noord-Brabant. In dit artikel laten ze u de inbraakcijfers zien van 2018 en de inbraakcijfers ten opzichte van 2017. Ze laten zien in welke gemeente in Noord-Brabant de kans op inbraken groter is ten opzichte van andere gemeentes en in welke gemeente het inbraakcijfer het sterkst is gedaald. Dit betreft alleen inbraken, geen poging tot inbraken zoals op andere sites is vermeld.

''Deze gegevens heb ik opgedeeld per provincie en per gemeente, en ze daarna vergeleken met data uit 2017. De Gemeente Heeze-Leende staat op plek 19 in de lijst van gemeentes met de minste inbraken in Noord-Brabant. Het is allereerst opvallend dat het gemiddeld aantal inbraken in Noord-Brabant is gestegen met 18%, terwijl landelijk gezien het aantal inbraken is gedaald met 12%. Een gat van circa 30%'', zegt Bart van Slotenmaker 365. In de gemeente Heeze-Leende waren in 2018 21 inbraken, dat zijn er vier meer dan een jaar eerder.

Wat opvalt in het onderzoek in gemeente Noord-Brabant:
- In gemeente Hilvarenbeek is het aantal inbraken met meer dan 300% gestegen.
- In gemeente Cranendonk meer dan verdubbelde het aantal inbraken.
- In totaal zijn er 17 gemeenten waarin het aantal inbraken met meer dan 20% is gestegen.
- Er is een daling van bijna 50% van het aantal inbraken in gemeente Oirschot.
- Gemeente Landschot heeft in verhouding het hoogste aantal inbraken, terwijl het één van de kleinere gemeenten is.
- In de grootste gemeente (Eindhoven) worden de meeste inbraken gepleegd en per 10.000 inwoners staat Eindhoven op plek 3 met meeste inbraken.
- In gemeente Landerd wordt in verhouding 3,5 keer zoveel ingebroken als in gemeente Eindhoven.

Klik hier om het hele onderzoek te lezen voor de provincie Noord-Brabant.

Er zijn ook interactieve kaarten toegevoegd zodat je snel de data van een provincie of specifieke gemeentes op kan zoeken. Ook kan je vanuit het provinciale onderzoek door klikken naar de landelijke resultaten.

Laat hier je reactie achter