Orde van het gemene leven voor CV De Lolmakers

10 februari 2019 - 09:45

LEENDE - Zaterdag 9 februari was er op evenemententerrein de Breedvennen het jubileumfeest van wagenbouwersgroep CV De Lolmakers. Een knalfeest dat tot in de kleine uurtjes duurde met een geweldig publiek, goede artiesten, een goede sfeer in een bomvolle feesttent. Het jubileumfeest begon met een receptie met daarbij een hele mooie verrassing.

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos heeft het goede gebruik om op zaterdag tijdens de opening van de carnaval Burgemeester Verhoeven de Orde van het Gemene Leve uit te laten reiken. Maar dit jaar werd er voor eenmaal afgeweken van deze traditie en werd deze voor het eerst in de geschiedenis uitgereikt aan een groep.

De “Orde van het Gemene Leve” werd door Burgemeester Paul Verhoeven op voordracht van het bestuur van carnavalsvereniging De Lindse Blaos uitgereikt aan CV De Lolmakers. De Lolmakers verdienen deze orde omdat zij carnaval in Blaosdonk al jarenlang een warm hart toedragen; Een voorbeeld en inspiratie zijn voor vele jonge Lindse wagenbouwers; Met raad en daad klaar staan voor alle deelnemers de Blaosdonkse optocht; 1 vierde prijs, 4 derde prijzen, 6 tweede prijzen, 9 eerste prijzen en 4 publieksprijzen hebben gehaald in de Blaosdonkse optocht; Ook in buitendorpse optochten de Lindse wagenbouwers op de kaart hebben gezet en zij dit jaar hun 22-jarige jubileum als wagenbouwers mogen vieren.

Met de mooiste creaties trokken zij jaarlijks mee in diverse optochten in de regio maar was Blaosdonk altijd de belangrijkste. Tegenslag kregen de Lolmakers in 2017 toen op het terrein in Leenderstrijp waar zij bouwen, een enorm drugslab werd gevonden. Op last van de burgemeester en voor ieders veiligheid werd het terrein per direct gesloten en met nog een aantal dagen te gaan tot de optocht werd bekend dat De Lolmakers in geen enkele optocht zouden meetrekken dat jaar. Een domper op de feestvreugde dat jaar maar veiligheid gaat boven alles. Voor de rest, allemaal hoogtepunten.....22 jaar aan een stuk! 

De ontvangers van de Orde toonden zich zeer verheugd, maar ook bijzonder verrast met deze dik verdiende Orde.

Laat hier je reactie achter