Black Bessum Dancers 22 jaar

11 februari 2019 - 09:00

HEEZE - Ieder jaar is voor de Black Bessum Dancers een feestje, maar dit jaar vindt er een speciaal feestje plaats. De dansgroep bestaat 22 jaar! Al 22 jaar zetten verschillende heren van de Heibessums een te gekke act neer op het podium. Verkleed als elfje, ghostbuster, Pippi Langkous en Minion. Piloot, mexicaan of stoere vent in een mooi schots rokje. Niets is ze te gek.

Dit jaar zijn de mannen met hun nieuwe dans te zien in de Kraaientent tijdens de Heezer artiestenavonden en natuurlijk tijdens de carnaval in ’t Bessumpaleis.
Voorgaande jaren hebben ze op nog meer plekken opgetreden. Tijdens Provipop stonden ze op het zelfde podium als Pater Moeskroen en Ali B. Tijdens de tonpraat avonden in Sterksel lieten ze de zaal swingen en daarnaast dansten ze op bedrijfsfeesten, bruiloften en verjaardagen.
Van de huidige Black Bessum Dancers hebben vijf leden de dansgroep 22 jaar geleden mee opgericht.

Bij de heren staat plezier centraal. Onder het genot van een pilsje en wat chips wordt er op woensdagavonden getraind. Van het bedenken van het thema, het verzamelen van kleding en attributen tot het oefenen van de danspasjes. Dit laatste zonder al te veel te tellen, “wij kunnen dit op gevoel”. Daarnaast geven zij aan dat het niet gaat om dansen, maar om bewegen op muziek. Maar… zeg nou zelf… iedereen die ooit een optreden van de Black Bessum Dancers heeft gezien weet het zeker: Dat bewegen op muziek gaat ze erg goed af! Al 22 jaar lukt het ze om het publiek mee te krijgen, te stralen op het podium en dat met veel plezier.

De leden van de Black Bessum Dancers werden tijdens een trainingsavond in het zonnetje gezet door de vrouwen van de leden en het dagelijks bestuur van de vereniging. Want het jubileum kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. De Black Bessum Dancers is een groep om trots op te zijn!
Als cadeau kregen alle dansers een mooie sjaal, afsluitend met de woorden…

Hei of gin hei… Bessum!

Dansgroep de Black Bessum Dancers is één van de twee dansgroepen van carnavalsvereniging de Heibessums. De Heibessums organiseren carnaval voor de jeugd van Heeze.
Voor meer informatie over de Black Bessum Dancers kijk je op www.blackbessumdancers.nl, meer informatie over de Heibessums vind je op www.heibessums.nl.

Daarnaast is veel informatie over carnaval 2019 te vinden in de kinderkrant van de vereniging. Deze wordt in Heeze huis aan huis bezorgd. Het eerste exemplaar werd deze avond overhandigd aan Prins Martijn Bouw Bessum Plus 0.0 d’n Urste, prins van de Heibessums en tevens lid van de Black Bessum Dancers.

Laat hier je reactie achter