Regenachtige Boomfeestdag in Heeze-Leende (video)

13 maart 2019 - 14:55

HEEZE-LEENDE - Op woensdag 13 maart werd ook in de gemeente Heeze-Leende de Nationale  Boomfeestdag gevierd. Voor onze gemeente is dit de 47e Boomfeestdag en het plantterrein was dit jaar bij zorgboerderij Ekkerzicht in Heeze.

Het thema van de Boomfeestdag dit jaar was “Elk Kind een Boom”. Het Brabants Landschap en gidsen van IVN Heeze-Leende gingen samen met 160 leerlingen van groep 7 of 7/8 uit onze gemeente een groenstrook beplanten bij de zorgboerderij op vooraf bewerkte grond. Daarnaast gaf een medewerker van de groenvoorziening van de gemeente aan de leerlingen uitleg over het gebruik van hun gereedschap. Bij de binnen-activiteiten kregen ze informatie over het thema van deze dag.

Doordat de kinderen het aanplanten uitvoeren helpen zij mee om de klimaatdoelen te halen en tevens leert de gemeente de kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien. Ondanks het zeer slechte weer woensdagmorgen trotseerden de kinderen en de wethouders de regen om de boompjes te planten op deze Boomfeestdag.

Door het planten van een eigen struik worden de kinderen bij de natuur betrokken. Het zelf spitten en planten van een struikje is weer een nieuwe natuurbeleving voor een kind en dit vergeet het nooit meer. 

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter