Balkestein en Derkx geven hockeyclinic

8 oktober 2014 - 20:07

HEEZE - Topsporters uit Brabant die zich inzetten voor het stimuleren en verbeteren van diverse sporten voor de jeugd. Team Brabant Sport heeft een aantal topsporters van Brabantse bodem bereid gevonden hun medewerking hieraan te verlenen om de jeugd te motiveren om aan sport te doen. Een fantastisch initiatief met een aantal topsporters die hieraan meewerken waaronder Marcel Balkestein uit Heeze.

Woensdagmiddag was er een hockeyclinic op de kunstgrasvelden bij Hockey Heeze van 15.00 uur tot 17.00 uur voor de jeugd. Het eerste uur waren er 9 jongens en 12 meisjes van buiten de hockeyclub die een uur training kregen van Marcel Balkestein en  Frederique Derkx, beide begonnen bij Hockey Heeze. Balvaardigheid, stickbehendigheid en inzicht zijn bijvoorbeeld heel belangrijke zaken die aan de orde kwamen afgelopen middag.

Het tweede uur van de clinic werd gewijd aan ruim veertig hockey talenten van Hockey Heeze die van Marcel Balkestein een intensieve clinic voorgeschoteld kregen. Hier kwam vaak naar voren dat ''het kijken'' erg belangrijk is. Waar speelt iemand de bal naar toe en zie je ook of de bal op de plaats aankomt waar de speler wil dat de bal aankomt. ''De snelheid van de oefening vindt ik niet belangrijk op dit moment maar de techniek van de oefening wel'', sprak Balkestein uit bij een oefening. Zelf speelde Balkestein ook mee tijdens een partijtje of een onderdeel in de clinic en wees op de mogelijkheden en gaf duidelijk aan waar er verbeteringen mogelijk waren. De jeugd was ook erg enthousiast en zette zich heel goed in, het is immers niet iedere dag dat ze training krijgen van Marcel Balkestein of Frederique Derkx. Een leerzame middag voor de hockeyjeugd in Heeze.   

Laat hier je reactie achter