Filmavond IVN Heeze-Leende in 't Perron

15 april 2019 - 17:00

HEEZE - Op donderdag 18 april is er een filmavond in Dorpshuis ’t Perron in Heeze van het IVN Heeze-Leende. Cor Speek uit Geldrop zal twee films vertonen.

De vlucht van de kraanvogels
Hierin zijn beelden te zien van bekende rustplaatsen tijdens de vogeltrek door Europa, waar de kraanvogels overwinterd hebben, waarna ze doortrekken naar Afrika. Op al deze plaatsen heeft Cor Speek opnames gemaakt. In de film volgen we het leven van de kraanvogel tijdens hun majestueuze vlucht op weg naar het zonnige zuiden.

De Groote Peel
Deze film geeft een mooi beeld van het kleinste nationale park van Nederland. De Groote Peel heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In de film ziet u behalve veel voorkomende planten ook bijzondere broedvogels en zeldzame vlinders en libellen. De film geeft een mooi beeld van de vier seizoenen in de Peel.

Cor Speek is een enthousiast amateurfilmer en natuurkenner. Hij houdt zich al jaren bezig met het maken en vertonen van prachtige natuurfilms. Speek is sinds zijn jeugd gefascineerd door de natuur en dat is te zien aan de diversiteit van zijn filmmateriaal. Het begint op donderdag 18 april om 20.00 uur in de grote zaal van Dorpshuis 't Perron te Heeze. De entree is helemaal gratis.

Laat hier je reactie achter