Koude Koningsspelen met veel speelplezier (video)

15 april 2019 - 19:04

HEEZE-LEENDE-STERKSEL - Het was vrijdagmorgen behoorlijk fris. De Koningsspelen 2019 werden ook in onze gemeente uitbundig gevierd en voor de bovenbouw stonden er tal van spellen opgesteld op sportpark De Hemelrasten in Sterksel. Voor de groepen vijf tot en met acht van alle basisscholen, uitgezonderd de Berkenschutse, was er volop speelplezier met een competitief element.

Stormbanen, trefbal en klimkastelen moesten afgewerkt worden door de diverse teams van alle scholen. Een hele organisatie want dit jaar deden er maar liefst ruim vijfhonderd kinderen mee aan de Koningsspelen. Dat zijn er tweehonderd meer dan vorig jaar. Een succesvolle editie die erg koud verliep maar toch bij heel veel kinderen een brede glimlach op het gezichtje toverde. Natuurlijk mocht de gezamenlijke 'Pasapas', de officiële Koningsdans, niet ontbreken en deze werd dan ook volop gedanst voordat de prijsuitreiking begon.

Wethouder Frank de Win van de gemeente Heeze-Leende kwam ook een kijkje nemen en reikte na afloop van deze zeer geslaagde ochtend de prijzen uit. ''Wat geweldig om te zien dat jullie zoveel plezier hebben. Prijzen zijn leuk en horen erbij maar eigenlijk zijn jullie allemaal winnaars voor mij. Er zijn heel veel kinderen en ik vind het superleuk dat er zoveel kinderen gesport hebben vandaag'', aldus de wethouder. Wederom werd de sportiviteitsbeker uitgereikt, een wisselbeker die naar het team ging die de meeste punten behaalde op het gebied van sportiviteit. Deze prijs ging dit jaar naar team twee van de Dirk Heziusschool uit Heeze en dat was de groep 5-6. De groep met de meeste punten wisten de maximale score te behalen bij alle onderdelen en dat was Kings for Gold ofwel groep 5-6 van Merlebos uit Heeze. Zij ontvingen een prachtige herinneringsmedaille aan deze Koningsspelen. 

Op Koningsdag zelf, zaterdag 27 april, is er in heel de gemeente van alles te doen voor de kinderen. Houd deze website in de gaten zodat je weet wat er georganiseerd wordt op Koningsdag, waar en hoe laat!

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter