Het was gezellig op natuurbegraafplaats Schoorsveld

14 mei 2019 - 15:02

HEEZE-LEENDE - Op woensdag 8 mei hebben ongeveer 80 gasten van Meet en Eat Heeze-Leende gedineerd in de koffiekamer van natuurbegraafplaats “ Schoorsveld”. Voor aanvang van het diner was er mogelijkheid om onder begeleiding van natuurbeheerders van Schoorsveld een wandeling te maken door de prachtige natuur van dit gebied. Ongeveer 30 gasten hebben ondanks dat er af en toe een spatje regen viel hiervan gebruik gemaakt. Er waren paraplu’s beschikbaar maar die waren gelukkig nauwelijks nodig.

In de koffiekamer van de natuurbegraafplaats waren de tafels voor de gasten feestelijk gedekt en werd er een heerlijke asperge maaltijd geserveerd. Vanuit de koffiekamer evenals vanuit de ceremonie ruimte heb je een prachtig uitzicht over de mooie natuur.

Gonnie van de Vorst gaat stoppen als vrijwilligers coördinator bij Cordaad Welzijn’ zij werd bij aanvang van het diner in de bloemetjes gezet. Gonnie is de “startmotor” van Meet en Eat. Zij kwam vier jaar geleden met het idee om een eetclub te beginnen voor inwoners uit onze gemeente die het fijn vinden, om tijdens een diner met andere mensen in contact te komen. Twee vrijwilligers van Cordaad Welzijn, Nellie van Dam en Niels Foekema hebben dit opgepakt en in september 2015 het eerste diner georganiseerd. Sinds 2018 is het team uitgebreid met Sjaak en Maria Tielen.

Na een kort welkoms woordje door de manager van Schoorsveld Hanne van der Linden, hebben de gasten genoten van een heerlijke 3 gangen diner verzorgt door van Grunsven Catering.

Sommige waren wat huivering om bij een begraafplaats te dineren. Na afloop waren ze blij dat ze op een ontspannen en sfeervolle manier kennis hadden kunnen maken met deze bijzondere locatie.

Het volgende diner van Meet en Eat is op woensdag 12 juni in het restaurant gedeelte van Café Thuys in Heeze, aanvang 17.30 uur. Reserveren kan via de website www.meet-eat-heeze-leende.nl de kosten bedragen voor een drie gangen diner €16,00 pp

In september beginnen we met ons vierde jaar. Aan de invulling hiervan wordt momenteel hard gewerkt.

Laat hier je reactie achter