Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Honderden bezoekers op Kasteel Heeze tijdens Kastelendag

10 juni 2019 - 19:45

HEEZE - Voor de twaalfde keer werd op Tweede Pinksterdag de Dag van het Kasteel gehouden. Ook Kasteel Heeze opende de poorten deze dag en ontving het eeuwenoude Kasteel Heeze vele honderden bezoekers. Kasteel Heeze is eeuwenlang het middelpunt geweest van de heerlijkheid Heeze, Leende en Zesgehuchten. Deze was oorspronkelijk een vrije heerlijkheid en is in 1334 leengoed van de Hertog van Brabant geworden. Kasteel Heeze bestaat uit twee delen, het middeleeuwse slot Eymerick en het nieuwere 17de eeuwse kasteel, beide met hun eigen binnenplaats.

Het thema dit jaar is: Over de grans. Daar draait het dit jaar om bij Dag van het Kasteel en ook op Kasteel Heeze was dit thema mooi uitgewerkt. Sporen van buitenlandse familiebanden, exoten in tuin en park en koloniale banden waren drie invalshoeken die werden belicht tijdens deze Dag van het Kasteel. De vele honderden bezoekers kregen een mooi kijkje in het Kasteel en de tijden van weleer.

Op het hoogtepunt maandagmiddag was de oprijlaan druk bevolkt met bezoekers die kwamen en gingen. Zij hebben genoten van een drukke en gezellige Kastelendag met muziek, eten en drinken en vermaak. Tegen betaling werden er ook rondleidingen gegeven in het Kasteel en kon men vragen stellen over het imposante nog steeds bewoonde kasteel.

Ook volgend jaar is er weer de Dag van het Kasteel en bent u weer van harte welkom. De Dag van het Kasteel zal dan traditioneel weer gehouden worden op Tweede Pinksterdag en wel op maandag 1 juni 2020. Wil je meer weten over Kasteel Heeze, neem dan een kijkje op de website van het kasteel.

Foto's: PPM Photography

Laat hier je reactie achter